Sportwinkel lijkt op futuristisch laboratorium

Ministry of Design heeft een futuristische sportwinkel ontworpen. De Durasport-winkel, gelegen in de luchthaven Jewel Changi Airport in Singapore, doet denken aan een laboratorium. Klanten kunnen de verschillende producten dan ook uittesten of aantrekken door middel van simulatoren.

Architectuur- en interieurbouwbedrijf Ministry of Design heeft het interieur van een ultraperformante Durasport-winkel ontworpen in de Jewel Changi Airport in Singapore.

De winkel lijkt wel een futuristisch laboratorium. Daardoor is de winkel op maat van sportliefhebbers die sportkleding en -uitrusting willen uitproberen in gesimuleerde omgevingen voordat ze worden gekocht.

Simulatoren

Ministry of Design stond in voor het interieur en de graphics. De winkel, Durasport genaamd, is ontworpen om ultra-performante atleten en sportliefhebbers aan te trekken. Ministry of Design vroeg zich daarbij af hoe ze een winkel, bestaande uit bakstenen, relevant maken in de 21ste eeuw.

In de winkel kunnen fietsers, skiërs, klimmers en triatleten de hoogwaardige sportkleding en -uitrusting proeven en testen voordat ze die kopen. Vijf simulatoren vergemakkelijken dat: een skisimulator, een binnenklimmuur met een roterend oppervlak, een “Magic Mirror” die klanten in staat stelt om skikleding virtueel uit te proberen, een zwembank om de flexibiliteit van wetsuits te testen en een fietstrainer op rollen, die verschillende hellingen en andere ervaringen nabootsen.

Laboratorium

De winkelgevel, wandpanelen, logoborden en productdisplays zijn gemaakt uit roestvast staal. Dat materiaal vormt een bewuste verwijzing is naar de typische laboratoriumomgeving waarin de producten van de winkel zijn ontwikkeld.

Door een aangepast flexibel verplaatsingsysteem, vervaardigd in staal, kan een merk enkele producten in de kijker zetten. Het systeem bestaat uit rekken en houders, die in de gekerfde displaymuren geklemd zijn en een geïntegreerd LED-verlichtingssysteem bevatten.

De producten die in de winkel worden verkocht omvatten onder meer 's werelds eerste fiets uit grafeen van het Britse bedrijf Dassi, de lichtste vouwfiets ter wereld van collega-bedrijf Hummingbird en verstelbare alpine skischoenen van Dynafit.

Deel dit artikel:

Onze partners