Staalbouwwedstrijd: Kantooruitbreiding SBE door Ante Architecten

De uitbreiding van de kantoren van studiebureau SBE werd genomineerd in de categorie niet-residentiƫle gebouwen van de recentste Staalbouwwedstrijd. Het team van Ante Architecten koos ervoor de stalen structuur van een oude fabriekshal te herinterpreteren.

De uitbreiding van de kantoren van studiebureau SBE werd genomineerd in de categorie niet-residentiële gebouwen van de recentste Staalbouwwedstrijd. Het team van Ante Architecten koos ervoor de stalen structuur van een oude fabriekshal te herinterpreteren.Foto: SBE - Sven RoosbeekAchter de binnentuin werden de kantoren van SBE, een studiebureau gespecialiseerd in staalstructuren, verder uitgebreid. Op deze site was een oude fabriekshal aanwezig, die in slechte toestand verkeerde. In deze hal bevond zich een stalen vakwerkstructuur met daarop een klassieke dakstructuur voor sheddaken.

 

 Foto: SBE - Sven RoosbeekEr werd voor geopteerd om deze stalen structuur zo veel mogelijk te behouden. Het geheel werd zorgvuldig gedemonteerd, hersteld waar nodig en voorzien van de noodzakelijke boringen en koppelingen voor de uitbreiding met een stalen dakgeheel en een extra werkplatform. Het platform werd volledig los gehouden van de bestaande wanden. De volledige ruimte is 50 m lang en 10 m breed. Het platform heeft een lengte van 40 m en is 7,50 m breed. Centraal in de ruimte werd een vide voorzien om interne vergaderingen te organiseren en het geheel ‘open te trekken’. In totaal werden er in de ruimte een vijftigtal werkplaatsen gerealiseerd.

 

 

Technische fiche:  Uitbreiding kantoor SBE

 

 

Plaats: Slachthuisstraat 71, Sint-Niklaas
Opdrachtgever: SBE, Sint-Niklaas
Architect: Ante Architecten, Sint-Pauwels
Studiebureau: SBE, Sint-Niklaas
Staalbouwer: Verstraete Gebroeders, Sint-NiklaasFoto: SBE - Sven Roosbeek

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners