Staalnet vloerverwarming voor Brussels nieuwbouwproject

In de Brusselse deelgemeente Etterbeek is hard gewerkt aan de bouw van Metropolis: een gebouw van 11 verdiepingen dat een mix van appartementen, kantoren, commerciële ruimten en een ondergrondse parking bevat. Thermoduct leverde en plaatste de vloerverwarming op vraag van de installateur, Sanitechniek uit Mechelen. Een goede service staat bij Thermoduct centraal.

Thermoduct uit Mortsel gaat er prat op meer te zijn dan een leverancier. “Wij zijn eerder een partner: we denken mee na en proberen proactief te zijn”, zegt projectleider Tom Driesen.

Thermoduct staat in voor alles wat met de vloerverwarming te maken heeft. “De klant hoeft zich dus nergens zorgen over te maken. We gaan voor hen naar de werfvergaderingen, we volgen het project op de voet op, en we zitten mee aan tafel met de architect en het studiebureau. Bovendien leveren, plaatsen én testen we het hele systeem.” Een ander voordeel is dat het bedrijf niet met onderaannemers werkt: het zijn mensen van Thermoduct zelf die de plaatsing voor hun rekening nemen.

Vloerverwarming is al meer dan 50 jaar dé core business van Thermoduct. Jaarlijks zet Thermoduct meer dan 300.000 m² vloerverwarming in de markt. Vloerverwarming is in trek omdat het een energiezuinige vorm van verwarming is, die aansluiting vindt bij de steeds betere isolatieprestaties van huizen. Er kan evenveel warmte mee geproduceerd worden als met klassieke centrale verwarming, maar tegelijkertijd gaat er minder energie verloren.

 

 

Staalnet

De opdrachtgever van Thermoduct is altijd de installateur van HVAC of CV. Bij bouwproject Metropolis was dat Sanitechniek uit Mechelen. Thermoduct koos voor een staalnet vloerverwarmingssysteem. In de gegeven omstandigheden was dit de beste keuze, zegt projectleider Tom Driesen. “Tegenwoordig is het verplicht om in alle appartementen contactgeluidsisolatie te installeren, om de geluidsoverlast van bijvoorbeeld onderburen te beperken. Er wordt dan een contactgeluidsisolatiefolie geplaatst. Het is van cruciaal belang dat die contactgeluidsisolatie niet doorprikt of beschadigd wordt, en dan is staalnet vloerverwarming een geschikte keuze.”

Bij staalnet vloerverwarming wordt een staalnetje met een diameter van 3 mm op de folie gelegd. “Te vergelijken met een wapeningsnet van beton, maar dan kleiner”, aldus Driesen. Daarop komen kleine kunststofclipjes waar de buizen van de vloerverwarming in klikken. De isolatie blijft ten allen tijde intact.

 

 

Energiezuinige technieken

Thermoduct heeft naast vloerverwarmingssystemen ook nog andere producten in zijn gamma. Het bedrijf wil een pionier inzake energiezuinige technieken zijn. “Sinds een paar jaar zijn we ook meer bezig met gipskartonnen klimaatplafonds. Woningen zijn tegenwoordig beter geïsoleerd, en dus is er minder warmtebehoefte. Maar in de zomer is er wel nog veel nood aan gepaste koeling. Daarom is de vraag naar klimaatplafonds gematigd gestegen.”

Thermoduct installeert ook betonkernactivering. Zo start het bedrijf binnenkort aan een project met BKA in het nieuwe gebouw van De Ceuster Meststoffen in Grobbendonk.

Naast Metropolis en het nieuwe gebouw van DCM heeft Thermoduct nog enkele belangrijke projecten op stapel staan. Het bedrijf levert vloerverwarming voor de nieuwe gebouwen van ASK Romein in Malle en de appartementsgebouwen K-Tower in Kortrijk en de Kouter in Gent.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage