Stad Lier kiest voor led

De stad Lier heeft voor de publieke verlichting gekozen om te investeren in energiezuinige oplossingen. Voor elk verlichtingsproject hebben zij beslist een evaluatie te maken van de voordelen van ledverlichting door middel van een investeringsplan maar tevens ook met inbegrip van de levensduur en de onderhoudskosten.

De straatverlichting van het historisch centrum van de stad was verouderd en was dus aan vervanging toe. Op basis van criteria zoals energiebesparing, levensduur en onderhoud, wou het bestuur een ledverlichtingsoplossing. Daarenboven diende het verlichtingstoestel te worden aangepast aan het historisch karakter van de straten en te voldoen aan de kwaliteitscriteria van het 005-certificaat.

 

Positieve inwoners

De stad heeft zo voor de stijllantaarn Stylage LED gekozen. Met zijn symbolisch design biedt dit verlichtingstoestel een esthetische samenhang in deze wijk met zijn rijke geschiedenis. Door zijn hoge fotometrische prestaties, biedt dit toestel, 005-gecertifieerd, een energiebesparing van 50% aan en vermindert de ecologische voetafdruk.

De inwoners zijn erg positief tegenover het initiatief van de stad voor de gekozen verlichtingsoplossing. Daardoor zal het energieverbruik dus drastisch verminderen. Zij waarderen de gemoedelijke en vriendelijke sfeer ontstaan door deze nieuwe verlichting. Dit project was bijzonder belangrijk voor de stad, daar het een eerste installatie was van een ledoplossing in het historisch centrum. De gemeentelijke autoriteiten zijn blij met het bekomen resultaat, zowel op energetisch als op esthetisch vlak.

Projectleider: Stad Lier
Netbeheerder: Eandis

Bron: Schréder
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners