Start uitvoering renovatie appartementsgebouwen Rozemaai (Antwerpen)

Begin augustus is de transformatiefase van twee appartementsgebouwen in Antwerpen-Rozemaai gestart. Twee brutalistische woonschijven uit de jaren 70 van de vorige eeuw zijn volledig herontworpen en uitgevoerd door Atelier Kempte Thill, met  RE-ST Antwerpen als partner-architect.. De architecten hebben de gebouwen niet enkel voorzien van wooncomfort: het appartementsgebouw zelf werd ontworpen voor een betere integratie in het grootschalige, nieuwe masterplan voor Roozemaai. De renovatie van de gebouwen is dus niet enkel een kwestie van wooncomfort; ze is ook het startschot voor de herontwikkeling van de wijk.

Heroriëntering door renovatie

Alle bestaande  gevels, balustraden, trappenhuizen, technische installaties en het complete interieur van de twee gebouwen worden verwijderd. Alleen het beton skelet blijft behouden. De bestaande structuur wordt vervolgens opnieuw bekleed met hoogwaardige, isolerende gevels. Nieuwe trappenhuizen, liften en inkomhallen worden toegevoegd aan beide uiteinden van de gebouwen om daarmee de gebouwen een duidelijkere en betere oriëntatie op het publieke domein te geven.

Zicht op groen

Om kwalitatieve, moderne appartementen te realiseren worden deze aan de zijde van het natuurgebied “de Oude Landen” voorzien van een volglazen gevel in combinatie met toegevoegde ruime terrassen met glazen hekwerken.

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners