Startschot voor Hasselts woonproject WEST – De Andere Stad (m2 architecten)

Tussen de Hendrik Van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat in Hasselt is CORES Development gestart met de bouw van het woonproject WEST - De Andere Stad. Volgens de planning zullen de eerste inwoners in mei 2016 hun appartement kunnen betrekken. Het ontwerp is van m2 architecten

Blok A van het woonproject WEST – De Andere Stad, bestaande uit 30 appartementen, 4 handelspanden en een ondergrondse parking, begint vorm te krijgen. Na de graafwerken heeft de hoofdaannemer Vanderstraeten-Hooyberghs de betonplaat gestort in de kelderverdieping. “De bedoeling is dat tegen het bouwverlof de ruwbouw klaar is en de afwerking daarna kan beginnen. Zonder weerverlet zullen de eerste appartementen van WEST – De Andere Stad in mei 2016 opgeleverd worden,” aldus de tijdelijke handelsvennootschap Vanderstraeten-Hooyberghs.

 

Typerende kroonlijsten

Het project ligt aan de rand van Cederpark, een project dat enkele jaren geleden opgestart werd door ontwikkelaar Extensa. Voor dat project bundelden vier architectenbureaus de krachten: a2o architecten, Crepain Binst Architecture, m2 architecten en Cleuren-Merken. “We hebben in die fase de architecturale lat enorm hoog gelegd,” vertelt Philippe Mortelmans van m2 architecten. Die eerste fase bestond uit een 80-tal entiteiten. Voor WEST-De Andere Stad ging m2 architecten alleen aan de slag. Philippe Mortelmans: “Voor deze fase ontwierpen we een project met 125 entiteiten waarbij de architectuur vergelijkbaar is met die van het project Cederpark. Zo variëren de kroonlijsten ook in hoogte, een gegeven dat het Cederpark typeert. Voor WEST - De Andere Stad zijn we qua materiaalkeuze gegaan voor uniformiteit in kleur.”

 

Troeven

Het totale project WEST - De Andere Stad bestaat uit 125 wooneenheden, met voor elk wat wils. Zo zijn er 2- en 3-slaapkamerappartementen, tuinappartementen en penthouses, met tuin en/of terras. De groene omgeving, de ligging op wandelafstand van het Hasseltse stadscentrum en de nabijheid van het station zijn volgens de ontwikkelaar grote troeven. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage