Steen & Been: Meester, hij herbegint weer!

In april 2016 schreef Filip Canfyn de column ‘Stuurman aan lager wal’. Peter Swinnen had een interview aan Knack gegeven om zichzelf te bewieroken en quasi alle anderen te schofferen. Canfyn laakte dit gedrag wegens zijn apert gebrek aan beleefdheid, zelfkritiek, bescheidenheid en vooral wijsheid. Onlangs mocht Knack opnieuw op de koffie bij Swinnen. Onze huiscolumnist las het artikel en plaatst er enkele vraagtekens bij. 

In juni 2018 stoot de ezel zich weer aan dezelfde steen. Waarschijnlijk euforisch door een uitspraak van de rechtbank maar misnoegd omdat die vrijspraak nergens aandacht krijgt gaat Swinnen opnieuw bij Knack janken. (Tussen haakjes, de Vlaamse Gemeenschap moet de ex-BWMSTR een schadevergoeding betalen voor het ongegrond ontslag om dwingende redenen, in casu, belangenvermenging. Ikzelf heb ook nooit enige indicatie gekregen dat Swinnen zich tot lijm aan de vingers zou verlaagd hebben maar die uitspraak van begin 2018 pleit hem niet vrij van het feit dat velen het moeilijk werken vonden met die wereldvreemde Calimero in zijn ivoren toren.) Dus, het gouden tweetal Swinnen-Knack mag weer eens op het veld komen en opnieuw met de voeten vooruit tackelen.

 

Het gouden tweetal Swinnen-Knack mag weer eens op het veld komen en opnieuw met de voeten vooruit tackelen.

 

Kort door de bocht krijgen we volgende brute boodschappen van meester Peter. Eén. Hij is het slachtoffer van een complot, geleid door Bart De Wever en Liesbeth Homans. Hij ruikt blijkbaar een onmiskenbaar Tom Meeuws-geurtje. Twee. Opvolger Leo Van Broeck is te radicaal. Het standpunt tegen vrijstaande woningen geeft de brave mensen een onterecht schuldgevoel. Drie. Voorganger Marcel Smets is te ridicuul. De keuze voor het Havenhuis van Zaha Hadid is een slag in de Schelde. Vier. De deplorabele toestand en het dito ontwerp (Beel-Jaspers) van de PPS-gevangenis in Beveren zijn een schande. Hij toont zich aldus een slechte verliezer omdat zijn eigen ontwerp niet weerhouden werd.

 

De vraag is al lang niet meer of de ex-BWMSTR gelijk heeft maar wel of hij dat allemaal moet spuien bij Knack.

 

De vraag is al lang niet meer of de ex-BWMSTR gelijk heeft maar wel of hij dat allemaal moet spuien bij Knack. Neen, het gaat mij niet over censuur, helemaal niet, integendeel, maar wel over zelfcensuur. Gesteld dat Peter Swinnen verstandig is, gesteld, en dat hij bijvoorbeeld écht zijn droom voor een voetgangersbrug over de Schelde wil waar maken (een idee, waarvan hij beweert dat De Wever pro is omdat die niet weet dat Swinnen de ontwerper is), dan moet hij leren de Knacks van deze wereld niet meer te gebruiken (of zich niet meer door de Knacks van deze wereld te laten misbruiken) om alleen maar te bewijzen dat hij als wereldvreemde Calimero nog kleiner en jankeriger werd en dat zijn ivoren toren nog hoger en dikwandiger werd.

Peter wordt niet meer beter. Weet hij beter?

Deel dit artikel:
Onze partners