STEEN & BEEN. Zorgarchitectuur (Filip Canfyn)

Gorillabaas Banjoko, al dan niet klappend voor de mensen in de zorg.

Onze huiscolumnist Filip Canfyn krijgt een verzoek van zijn hoofdredacteur: “Volgende week maandag versturen we een nieuwsbrief-special rond het thema ‘bouwen aan de zorg’. Mocht je column hierop kunnen inhaken, zou dat meegenomen zijn. Maar dat hoeft uiteraard niet.” Doen dus.

Mag ik een verhaaltje vertellen? Beeld je het volgende in.

Het vijftiende congres ‘Architectuur in de zorg’ vindt plaats in een dierentuin, die zich specialiseert in apen en zich gelukkig prijst met 300 specimen onder leiding van gorillabaas Banjoko. Op de vooravond van dit intellectueel feest, waarop 200 deelnemers, vooral architecten, verwacht worden, wordt gestart met een (duur) ‘diner pensant’, wat die term ook mag betekenen. Het échte denkgedoe wordt de volgende morgen, onder de catchy noemer ‘zonder apestreken’, afgetrapt met een zogenaamde key note van een bioloog, die een link legt tussen sociaal oergedrag en architecten. Om het belastend werk voor de aanwezige hersenen, die volgens de organisatoren vorm willen geven aan een toekomstvaste architectuur voor toegankelijke, goede en betaalbare zorg, te verlichten staat uiteraard een ‘tussen de apen’-bezoek ingepland.

Ik verzin dit verhaaltje niet. Het bewuste congres gaat door op 6 juni 2024 in Apenheul (Apeldoorn). Dit alles kan geverifieerd worden op zorginformatiearchitectuur.nl.

Ik hoop dat alle aanwezigen ‘de mouw’ meebrengen.

Deel dit artikel:
Onze partners