Stefan Devoldere nieuwe decaan aan UHasselt

Voormalig waarnemend Vlaams Bouwmeester, hoofdredacteur van architectuurtijdschrift A+, lid van de expertengroep Stadsatelier in Oostende en curator van verschillende architectuurtentoonstellingen. Met Stefan Devoldere haalt de faculteit Architectuur en Kunst van de UHasselt een nieuwe decaan met een rijk palmares binnen.

“Ik zie deze faculteit als de uitgelezen plek om de toekomst van ons vak te voeden”, zegt Stefan Devoldere. “In al mijn eerdere functies was ik vooral bezig met het praten, denken en schrijven over architectuur en stadsontwikkeling en met de rol die architectuur kan opnemen in onze samenleving. Daar wil ik mij ook nu als nieuwe decaan op toeleggen en het onderzoek binnen onze faculteit ondersteunen en mee richting geven. De link met het toegepaste, het effectieve beleid moeten we verder versterken. Verder zie ik dit ook als een unieke kans om mee te helpen in het vormen van een nieuwe lichting architecten.

De faculteit Architectuur en Kunst van de UHasselt staat ook voor een mooie uitdaging. Een deel van de faculteit verhuist over enkele jaren naar de site van het Begijnhof. “Een plek waar heel veel Limburgers graag passeren. Dit geeft ons echt de kans om hen in contact te laten komen met ons onderzoek en zo de rol van ontwerpers binnen de stad en binnen de maatschappij een duidelijk gezicht te geven”, besluit de nieuwe decaan.

Bron: UHasselt

Deel dit artikel:

Onze partners