Stel jouw project kandidaat voor Prijs Publieke Ruimte 2022

De Motten, Tongeren

Infopunt Publieke Ruimte gaat jaarlijks op zoek naar de beste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. Opdrachtgevers en ontwerpers kunnen hiervoor tot 30 september projecten indienen via de projectoproep Publieke Ruimte. De beste inzendingen krijgen een plaats in de Databank Publieke Ruimte, het praktijkboek Publieke Ruimte 2022 en komen in aanmerking voor de Prijs Publieke Ruimte.

De Prijs Publieke Ruimte wordt uitgereikt sinds 2008. Eeder dit jaar vielen Tongeren en Rijmenam in de prijzen. In Tongeren schoot de herinrichting van stadspark De Motten en de openlegging van de Jeker naar een ontwerp van Sweco de hoofdvogel af. In Rijmenam werd de heraangelegde dorpskern – ontworpen door TV Jozef Legrand – Ingenieursbureau France - gelauwerd. Gent ging aan de haal met de prijs van het publiek met het vernieuwde Drongenplein, opnieuw een ontwerp van Sweco.

Gemeentebestuuren, opdrachtgevers, ontwerpers of aannemers die in de voetsporen van deze winnaars willen treden, kunnen een project indienen via deze website

 

Bron: Infopunt Publieke Ruimte
Deel dit artikel:
Onze partners