Stel jouw project kandidaat voor Prijs Publieke Ruimte 2023

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Het praktijkboek Publieke Ruimte is intussen een collector’s item en de Prijs Publieke Ruimte is een begrip in Vlaanderen en Brussel. Een project indienen voor editie 2023 kan nog tot 16 september 2022. 

Van woonstraat tot tijdelijke ruimte, van stationsomgeving tot stadspark, van bedrijventerrein tot recreatiedomein: alle recente realisaties kunnen meedingen naar de Prijs Publieke Ruimte 2023. De belangrijkste voorwaarden zijn enerzijds de situering in België en anderzijds de projectrealisatie na 1 januari 2017. De oproep bestaat uit twee categorieën: ‘projecten met stedelijk karakter’ en ‘projecten met landelijk karakter’.

Alle info over het indienen van een project vind je op deze website


Winnaars editie 2022

Dit jaar ging de prijs naar Gent, waar de herinrichting van het openbaar domein rond de Oude Dokken laureaat werd in de categorie ‘stedelijke projecten’. Het Kapitein Zeppospark is een ontwerp van het Departement Stedelijke Ontwikkeling van de Stad Gent. Studiebureau Lobelle stond in voor het uitvoeringsdossier en de werfopvolging. Stramien was verantwoordelijk voor het ontwerphandboek voor de kaaien. De Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid werden met de herinrichting van het Speerpuntgebied Kalkense Meersen uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘landelijke projecten’. Het ontwerp daar was in handen van Servais Engineering Architectural.

Deel dit artikel:

Onze partners