Sterkens Security verzorgt toegangscontrole bij bedrijven

Een solide toegangscontrole wordt steeds belangrijker bij bedrijven. De beveilingssystemen van Sterkens Security beantwoorden aan die groeiende vraag. " “Bedrijven willen weten wie wanneer binnen- en buitengaat. De vragen komen vanuit allerlei sectoren, maar in grote mate toch van productiebedrijven en ondernemingen in de voedingssector, die trouwens verplicht zijn om een toegangscontrole in te stellen," klinkt het bij Sterkens Security. 

Integratie van camerabeelden

Sterkens Security integreert zijn camerabewakingssystemen met het toegangscontrolesysteem. Die manier van integratie stelt gebruikers in staat om bij een toegangscontrole, wanneer de toegang verleend of geweigerd is, de camerabeelden direct terug te bekijken. Daarnaast heeft de gebruiker op dat moment de mogelijkheid om beelden voor- en achteruit af te spelen. Als de pasfoto's van de gebruikers zijn ingevoerd, kan je in één oogopslag zien of de gebeurtenissen bij de toegangscontrole matchen met de videobeelden.

In de praktijk werkt zo’n toegangscontrole vaak via een systeem van badges, codes of vingerafdruklezers gekoppeld aan een tijdregistratie en cameragebruik. “Op die manier moet men niet de hele dag terugspoelen om te zien wie wanneer binnenkwam, zoals dat vroeger vaak gebeurde”, zegt Roel Sterkens. “De badge kan zo worden geprogrammeerd dat iemand van de vroege ploeg ’s avonds niet meer binnen kan. We hebben een klant die een honderdtal interimarbeiders in dienst heeft. Die wil natuurlijk niet dat die mensen daar na hun uren nog steeds binnen kunnen.”

 

Stijgende vraag

Beveiligingsfirma’s zien vanuit ondernemingen een sterke vraag ontstaan naar toegangscontrole, wat zaakvoerder Roel Sterkens van Sterkens Security in Oostmalle kan beamen: “Bedrijven willen weten wie wanneer binnen- en buitengaat. De vragen komen vanuit allerlei sectoren, maar in grote mate toch van productiebedrijven en ondernemingen in de voedingssector, die trouwens verplicht zijn om een toegangscontrole in te stellen.”

Zo beveiligde Sterkens Security al uiteenlopende projecten tegen brand en inbraak, onder meer de abdij van Westmalle en de gebouwen van Cepa, Sportoase, iBike en Xeikon. De beveiligingsfirma vertrekt bij projecten steeds vanuit een grondige voorstudie en een samenwerking met de klant, om vervolgens een oplossing op maat te installeren in de vorm van brandbeveiliging, camerabewaking, inbraakbeveiliging en toegangscontrole.

 

Investering en service

Precies door zich te profileren naar ondernemingen toe, zag het Oostmalse beveiligingsbedrijf het voorbije jaar het aantal opdrachten flink toenemen. “We hebben veel geïnvesteerd in IT en kunnen zo bijkomende oplossingen aanbieden,” legt Roel Sterkens uit. Sterkens Security probeert zich ook door middel van een sterke service te onderscheiden: “Wanneer iemand belt met een probleem, kunnen we daar vaak al dezelfde dag naartoe. Op langere termijn kan dat gegroeid vertrouwen dan leiden tot grotere opdrachten.”

Deel dit artikel:

Onze partners