Stille warmtepomp op gloednieuwe kOsh-campus

Een middelbare school is een plek waar leerlingen leren en groeien, liefst nog in een inspirerende omgeving. En daar speelt het Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh) mooi op in met de bouw van een gloednieuwe campus voor de eerste graad. De school draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en koos daarom voor een warmtepomp van Galletti. Het hoge rendement en het lage geluidsniveau vormen de perfecte combinatie voor kOsh.

De oplevering van de campus is gepland voor eind 2016. Een nieuwbouw voor zo’n 1.000 leerlingen, met een eigentijdse uitstraling. Voor de warmtepomp ging kOsh in zee met Galletti, fabrikant van hoogrendements-warmtepompen. Pierre Vueghs, vennoot van Galletti Belgium: “Wij hebben het studiebureau geadviseerd in hun zoektocht naar de meest geschikte warmtepomp. We hebben ondertussen een omkeerbare warmtepomp geplaatst, type LCE 142 HQ, de super low noise uitvoering. De firma Imtech zorgde voor de montage.” De warmtepomp heeft een hoog rendement. Dat beantwoordt aan een eis die kOsh voor het volledige bouwproject stelde: duurzaamheid.

 

Decibels

Een ander groot voordeel van Galletti’s warmtepompen, en meteen ook één van de grootste uitdagingen in dit project, is de stille uitvoering. Pierre Vueghs: “Meestal wordt er in grote projecten minder rekening gehouden met geluid, omdat we de warmtepomp boven op het dak plaatsen. In dit geval is het dak van de school echter iets lager dan enkele omliggende daken. Je moet dan dus extra op de decibels letten. Het type dat we in kOsh hebben laten installeren, heeft een geluidsniveau van slechts 41 dB op 10 meter afstand.”

 

Voortdurend innoveren

Eén van de sterkste punten van Galletti is de constante innovatie, zowel op vlak van nieuwe toestellen, als op vlak van rendementen en geluid. Het bedrijf biedt ook een volledige service: ze zorgen niet enkel voor ondersteuning van het studiebureau, maar nemen later ook de opstart en volledige nazorg voor hun rekening. Klanten kunnen steeds beroep doen op een uitgeruste servicedienst met gecertificeerde koeltechniekers. 

Bron: Installatie en Bouw

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage