Sto innoveert in gevelisolatiesystemen met harde bekledingen

België blijft zonder twijfel hét land van de baksteen. Sto noteerde in de afgelopen twee jaar een verdubbeling in de vraag naar harde bekledingen zoals steenstrips en tegels. De Belg kiest niet alleen massaal voor nieuwbouwwoningen in baksteen, ook bij het na-isoleren van de buitengevel behoudt hij graag het traditionele ‘bakstenen gevelbeeld’. Al wordt die ruwe baksteen tegenwoordig wel steeds vaker gecombineerd met een strakkere sierpleister. Om aan die trend tegemoet te komen, lanceert Sto een volledig nieuw gamma: de Sto-Ecoshapes. Deze steenachtige strippen zijn hyperpersonaliseerbaar, dun, onderhoudsarm en duurzaam.

Ruwe baksteen en strakke sierpleister

De Belg en zijn baksteen: het blijft een ijzersterk duo. Sto zag de afgelopen twee jaar een verdubbeling in de vraag naar harde bekledingen. Het gaat dan voornamelijk om keramische steenstrippen en tegels die bijvoorbeeld gebruikt worden bij renovaties. Daarbij worden ook steeds vaker strakke sierpleisters gecombineerd met bakstenen en steenstrippen. Om aan die trend tegemoet te komen lanceert Sto een nieuw gamma: de Sto-Ecoshapes.

“In België dateert 66% van de woningen en appartementen van voor 1970. Dat zijn in totaal zo’n 3,5 miljoen woongelegenheden”, zegt Gerry Van Riet, Product Manager bij Sto. “Door de stijgende energieprijzen en een groter ecologisch bewustzijn zoeken steeds meer Belgen naar een duurzame én esthetische manier waarop ze hun niet-geïsoleerde gevels kunnen isoleren. Daarbij worden steeds vaker verschillende texturen gecombineerd. Het gamma van Sto-Ecoshapes is het perfecte antwoord op die vraag van de markt.”

 

Meer ruimte voor isolatie

Met de Sto-Ecoshapes bouwt Sto verder op het beproefde isolatiesysteem ‘StoTherm Classic’, dat zowel geschikt is voor nieuwbouwwoningen als voor de afwerking van gevelisolatie op bestaande woningen. StoTherm Classic is een ETICS (External Thermal Insulation Composite System) dat het hele gebouw inpakt in een warme isolatiemantel waardoor koudebruggen worden weggewerkt en de energiebehoefte sterk afneemt. Overigens leidt gevelisolatie niet alleen tot een financiële besparing, het is ook goed voor het milieu, aangezien het de CO2-uitstoot verlaagt.

Doordat er met hele dunne steenstrips (4 tot 8 mm) gewerkt wordt, bieden de Sto-Ecoshapes de esthetische en productspecifieke kwaliteiten van traditioneel keramisch metselwerk zonder de nadelen ervan. Zo is er meer ruimte voor gevelisolatie, is het productieproces veel milieuvriendelijker en zijn zowel het transport als de installatie efficiënter en energiezuiniger.

 

Volledig personaliseerbaar

De nieuwste generatie steenstrips is beschikbaar in verschillende vormen, kleuren en structuren. De vorm kan zowel lang en smal (60 x15 cm) als vierkant (30 x 30 cm) zijn of elke vorm die daartussen ligt. Ook ronde en gebogen gevelelementen zijn perfect mogelijk. Zo kan er voor ieder project een unieke gevel worden ontworpen die perfect past bij de woning en de omgeving.  

Bij het ontwerpen kunnen architect en bouwheer vrij kiezen voor een mix van Sto-Ecoshapes, een uniek metselverband, verschillende voegbreedtes en een waaier aan kleuren. Als inspiratie ontwikkelde Sto de designcollectie ‘Weathered’. Het gamma staat in het teken van donkere contrasten en robuustheid en moet de veelzijdigheid van de Sto-Ecoshapes aantonen.

 

Onderhoudsarm en duurzaam

Sto-Ecoshapes behouden zelfs na verloop van vele jaren al hun kwaliteiten en hebben een uitstekende kleurstabiliteit. Daarmee zijn ze onderhoudsarm en perfect opgewassen tegen onze Belgische weersomstandigheden.

Deel dit artikel:

Contacteer STO

Onze partners