Sto lanceert nieuwe collecties steenstrippen van Belgische makelij

Sto, expert op vlak van innovatieve gevelisolatiesystemen en hun bekleding, breidt het aanbod StoBrick uit met steenstrippen van het Belgische merk Vande Moortel. Ze worden met klei uit de Schelde op eigen bodem vervaardigd voor een typisch Belgisch karakter en uniek resultaat. Deze collecties belichamen zo de perfecte reconstructie van de gemetselde gevel waar de Belg zo aan verknocht is, maar bieden heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele baksteen. Door de dunnere gevelopbouw en eenvoudige verlijming op een ETICS-gevelisolatiesysteem, worden de huidige isolatienormen probleemloos bereikt én blijft er bij nieuwbouw meer woonoppervlakte over. Een efficiënte manier van bouwen met een perfecte alliantie tussen esthetiek en duurzaamheid.

Lokale productie met klei uit de Schelde

Het standaardgamma van StoBrick, de esthetische gevelafwerking met de uitstraling van de authentieke baksteen, omvatte reeds zes collecties van Duitse makelij. Dankzij de samenwerking met Vande Moortel breidt Sto haar aanbod nu uit met een baksteenstrip met een kenmerkend puur Belgisch karakter.

Ze worden geproduceerd met klei uit de Schelde, voor een kwalitatief en lokaal product op basis van natuurlijke grondstoffen. Door een geoptimaliseerd productieproces in tunnelovens met lage energievraag, kan de steen bovendien op een ecologische manier ontwikkeld worden.

Aan de hand van een aangepast bakproces met verschillende temperatuurschommelingen en het manueel strooien van kolen tijdens het bakken, krijgt de steen een puur karakter met unieke contouren en krachtige, natuurlijke kleurnuances.

“Dankzij deze samenwerking kunnen we nog slimmer omgaan met het gebruik van grondstoffen en een echt lokaal en duurzaam product aanbieden, dat beantwoordt aan de smaak en eisen van de Belgische consument.

Zowel Vande Moortel als Sto bouwt bewust met duurzaam bouwmateriaal. Zo vullen we elkaar in deze samenwerking perfect aan”, benadrukt Barbara Lonneux, communicatieverantwoordelijke bij Sto.

 

Voor elk wat wils met collecties Modern en Rustiek

Sto en Vande Moortel lanceren de twee nieuwe collecties Modern en Rustiek. De collectie Modern biedt pure steenstrippen beschikbaar in extra lang formaat tot 510 mm, voor een moderne, hedendaagse look met hoog designgehalte.

Het gamma Rustiek omvat dan weer steenstrippen met een ruwe en krachtige uitstraling die niet te onderscheiden valt van die van traditioneel metselwerk. Dit zorgt voor de uitstraling van een landelijke, Vlaamse bouwstijl, maar met het voordeel dat een moderne steen een veel langere levensduur heeft met optimale capaciteit. In beide collecties is er bovendien heel wat keuze uit verschillende, unieke kleurtinten.

 

StoTherm Vario met StoBrick: esthetisch en energetisch bouwen

De steenstrippen van StoBrick maken de authentieke reconstructie van baksteengevels mogelijk bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In combinatie met isolatie uit geëxpandeerd polystreen (EPS), een wapeningslaag met de daarop verlijmde steenstrippen, zorgt dit voor een energiezuinig geheel dat eenvoudig de huidige isolatie-eisen bereikt.

StoTherm Vario met StoBrick biedt zo een volledig systeem waarbij energetisch en esthetisch bouwen hand in hand gaan. Bovendien is het een bewezen concept om efficiënter, dunner en lichter te bouwen. Met een dikte van 11 tot 25 mm, besparen de steenstrippen namelijk heel wat plaats in de gevelopbouw. Dankzij de beperkte dikte van het volledige gevelisolatiesysteem, blijft er zo bij nieuwbouw een grotere woonoppervlakte over.

Ook bij renovatie is het mogelijk om een slankere muur op te bouwen in vergelijking met traditioneel metselwerk. Dit systeem zorgt bovendien voor een vereenvoudigde ruwbouw en een kortere bouwtijd. Als leverancier van het volledige systeem van StoTherm Vario met StoBrick, met technische goedkeuring van het ATG-label, kunnen alle componenten van het systeem bovendien perfect op elkaar afgestemd worden voor maximale zekerheid, een water- en winddicht geheel en een snelle verwerking.

Bezoek Sto op Batibouw in paleis 5, stand 305. 

Bron: Sto
Deel dit artikel:
Onze partners