StoCleyer B, minerale en duurzame gevelstrip met uitstraling van traditionele gevelsteen

De uitdaging van morgen? Het realiseren van duurzame, aantrekkelijke en eigentijdse gebouwen. Daarom bracht STO, expert in gevelisolatiesystem en -bekledingen, in 2022 een nieuw type gevelstrip op de markt op basis van minerale componenten. StoCleyer B is een gevelstrip die technische performantie en duurzaamheid combineert met de look en feel van een traditionele gevelsteen. "Dankzij de minerale componenten heeft deze gevelbekleding een aanzienlijk kleinere impact op het milieu in vergelijking met traditionele stenen", aldus STO. 

Gevelbekleding op basis van minerale componenten is in vergelijking met conventionele materialen aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Daarom introduceerde STO in 2022 de StoCleyer B. Dit is een minerale gevelstrip die technische performantie en duurzaamheid combineert met de uitstraling van een klassieke gevelsteen. De gevelstrip wordt vervaardigd voor meer dan 90% uit minerale componenten waardoor ze zowel licht als robuust is en een alternatief vormt voor de klassieke stenen. De gevelstrips worden gedroogd bij 60°C , en niet gebakken bij +/- 1300°C zoals klassieke bakstenen. Deze methode zorgt voor 30% minder CO2-uitstoot tijdens het productieproces. Door gebruik te maken van een buitengevelisolatiesysteem bestaande uit minerale gevelstrips met een geringe dikte, zorgt STO ook voor een flinke besparing van transportgerelateerde CO2-uitstoot en onnodig gebruik van grondstofmateriaal.

 

Klassieke baksteen, met geringe dikte en gewicht

Daarnaast biedt StoCleyer B ook heel wat voordelen op het gebied van technische performantie, duurzaamheid en vormgeving in één product voor het creëren van gebouwen die economisch rendabel en ecologisch verantwoord moeten zijn.

Door de geringe dikte en gewicht van de StoCleyer B zijn horizontale metselverbanden mogelijk, onthechten de gevelstrips niet van de onderlaag en kan er meer ruimte bespaard worden in de gevelconstructie. De StoCleyer B is namelijk een gevelstrip met een dikte van slechts vier millimeter, die een grote impactbestendigdheid heeft. Hierdoor hoeft er geen zware baksteenstrip voorzien worden en kan er maximaal geïsoleerd worden.

Door de combinatie van minerale gevelstrippen met een compact verlijmd gevelisolatiesysteem, krijgt de gevel niet enkel de uitstraling van een baksteen maar behaalt het tegelijkertijd ook een hoge isolatiewaarde. Die combinatie van StoTherm Classic met StoCleyer B - een gevelstrip met een dikte van slechts vier millimeter - is uiterst stootvast en biedt een grote impactbestendigheid. Bovendien zorgt het geringe gewicht er ook voor dat de applicatie fysiek minder belastend is. 

 

etics-systeem

Naast de geringe dikte en gewicht zorgt de gevelsteen voor een eenvoudige en snelle verwerking op de werf. Hierdoor kan het bouwproces versneld worden voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Een sneller bouwproces resulteert dan in kortere bouwtijden en kostenreductie. Door gebruik te maken van dit compleet ETICS-systeem, met op elkaar afgestemde componenten, moet je niet meer bij verschillende partijen aan te kloppen. Zo kunnen levertermijnen vlotter gecoördineerd worden.

Vanwege het onderhoudsarme karakter van minerale gevelstrip is de total cost of ownership van een gevelisolatiesysteem met minerale gevelstrips extreem laag.

De StoCleyer B gevelstrip biedt deze voordelen zonder in te boeten op levensduur, robuustheid, kwaliteit en esthetiek. Zo heeft de gevelstrip de technische eigenschappen die in grote mate overeenkomen met die van een sierpleister, maar met de uitstraling van een harde bekleding. Bovendien biedt de StoCleyer B een architectonische vrijheid met een waaier aan kleuren en oppervlaktestructuren. "Met minerale gevelstrips zijn architecten verzekerd van een uniek en onderscheidend ontwerp", aldus STO. 

Bron: STO
Deel dit artikel:

Contacteer STO

Onze partners