StoCryl RB coating scoort gewild BENOR-certificaat

StoCryl RB, een carbonatieremmende coating met scheuroverbruggende eigenschappen voor beton van Sto NV, ontving recent het felbegeerde Belgische BENOR-kwaliteitslabel. StoCryl behoort tot het StoCretec gamma met producten voor de herstelling en de bescherming van betonnen constucties.

Al 40 jaar staat het BENOR-label garant voor de kwaliteit van bouwmaterialen. Als erkend Belgisch kwaliteitslabel geeft het de zekerheid dat de geleverde bouwproducten een grondige externe kwaliteitscontrole hebben ondergaan, onder toezicht van het onafhankelijke, externe certificatieorganisatie BCCA (Belgian Constuction Certification Association).

BENOR-gecertificeerde producten voldoen aan de technische voorschriften (PTV) opgesteld door de BCCA en geven dusdanig de garantie dat ze over specifieke technische eigenschappen beschikken en geschikt zijn voor welbepaalde toepassingen.

 

Voordelen voor de StoCryl RB-gebruiker

Dankzij dit label heeft de bouwheer een kwaliteitsgarantie en kan hij dus afzien van voorafgaande keuring. Wat een aanzienlijke tijdswinst oplevert en extra werk bespaart. De aannemer is zeker dat hij met een kwaliteitsvol product werkt en de leverancier krijgt het noodzakelijke vertrouwen van de gebruiker in het product.

 

StoCryl RB: functionele afdichting als bescherming tegen schadelijke stoffen

StoCryl RB, de carbonatieremmende coating met scheuroverbruggende eigenschappen uit het StoCretec gamma, beschermt sterk belaste betonnen oppervlakken. Het verfsysteem vult de capillaire poriën van het betonoppervlak gedeeltelijk. De dunne film die zo gevormd wordt over het oppervlak, voorkomt de absorptie van water en andere stoffen. De verf verhindert bovendien de indringing van CO2 waardoor het carbonatatieproces afgeremd wordt, teneinde het wapeningsstaal te beschermen.

De scheuroverbruggende werking gaat haarscheuren in de onderliggende structuur duurzaam overbruggen, en dit met behoud van een goede waterdampdoorlaatbaarheid. Zelfs bij blootstelling aan de meest extreme weersomstandigheden, zoals bij gebouwen aan de kustlijn, voorkomt deze coating de indringing van agressieve en schadelijke stoffen zoals zeezout.

Naast de bescherming van betonnen bouwdelen speelt ook het aspect vormgeving een belangrijke rol. Dankzij de vele kleurmogelijkheden biedt StoCryl RB steeds een gepast antwoord op elk project.  

 

Het rode StoCretec gamma

Bij Sto valt er nog veel meer te ontdekken naast het gamma gevelpleisters, verven en gevelisolatiesystemen. Binnen de StoCretec afdeling behoren naast de producten voor de herstelling en de bescherming van betonnen constructies, ook de vloerproducten van Sto, gekenmerkt door het  rode StoCretec-logo.

Hieronder vallen zowel reparatiemortels, coatings en hydrofoberingen, balkonsystemen en gietvloeren voor zowel  industriële (zoals magazijnen, chemisch resistente vloeren, cleanrooms…) als residentiele toepassingen (zoals parkeergarages, woonruimtes, publieke ruimtes).

Bron: © Sto

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage