Stone Architecture – architectenevenement op Stone Expo

Dat natuursteen en architectuur een boeiende combinatie vormen, zal overduidelijk blijken op het evenement Stone Architecture op 23 januari in Flanders Expo. Een technisch en praktisch luik wordt gecombineerd met een uiteenzetting over internationale natuursteenarchitectuur en met lezingen van onder meer Luc Binst, Alfredo De Gregorio en Dieter Wuyts (LLox) die enkele recente, markante natuursteenprojecten van eigen bodem zullen belichten. Voor de organisatie van dit evenement hebben Artexis, NAV, Archipel en Architectura.be de krachten gebundeld.

Dat natuursteen en architectuur een boeiende combinatie vormen, zal overduidelijk blijken op het evenement Stone Architecture. Dit zal op 23 januari plaats vinden in Flanders Expo in het kader van de vakbeurs Stone Expo. Een technisch en praktisch luik wordt gecombineerd met een uiteenzetting over internationale natuursteenarchitectuur en met lezingen van onder meer Luc Binst, Alfredo De Gregorio en Dieter Wuyts (LLox) die enkele recente, markante natuursteenprojecten van eigen bodem zullen belichten. Voor de organisatie van dit evenement heeft beursorganisator Artexis de krachten gebundeld met de architectenverenigingen NAV en Archipel en met de website www.architectura.be.

Stone Expo is een tweejaarlijkse vakbeurs rond natuursteen, keramische tegels en kwartscomposiet  waarop aannemers, architecten, detailhandelaars en natuursteenbewerkers terecht kunnen voor een overzicht van wat de sector te bieden heeft. Dit jaar wordt op 23 januari met Stone Architecture een apart evenement  georganiseerd dat volledig focust op architectuur en (interieur)architecten. In samenwerking met NAV, Archipel en Architectura.be werd een boeiend programma samengesteld waarin zowel technische als architectonische aspecten aan bod komen. 

Om 15.00 zal NAV een technische uiteenzetting geven over dekvloeren. Om 17.30 gaat het architectuurprogramma van start. Eerst zal Hera Van Sande van  Archipel een staalkaart geven van een aantal markante natuursteenrealisaties van internationale toparchitecten. Nadien komen drie architecten van eigen bodem enkele recente projecten toelichten waarin natuursteen een belangrijke rol speelt. Luc Binst van Crepain Binst Architecture mag de spits afbijten en zal het onder meer hebben over het Huis van de Stad in Lommel, de Stadskantoren in Leuven en de appartementen aan de Jordaenskaai in Antwerpen. Nadien is het de beurt aan Alfredo De Gregorio, ontwerper van het Gallo-Romeins museum  in Tongeren dat onlangs nog bekroond werd als Europees museum van het jaar en daarmee grote kleppers als het Brusselse Magritte Museum en het Casa das Histórias Paula Rego van Souto de Moura en het Victoria & Albert Museum in Londen achter zich liet. Laatste spreker in de rij is Dieter Wuyts van architectenbureau Llox. Hij zal zich focussen op woning Oprescu, een opvallend huis in Hoboken waarvan de gevel volledig opgetrokken is uit gekloven blauwe hardsteen. De avond wordt besloten met een drink voor alle sprekers en toehoorders.
Het evenement en de beurs zijn gratis te bezoeken. Als u zich hier  registreert, ontvangt u een ticket dat u toegang biedt tot zowel de beurs als tot het evenement Stone Architecture.
Natuursteen T-shirt te winnen

Iedereen die zich op voorhand registreert en aanwezig is op het evenement Stone Architecture, maakt kans om naar huis te gaan met één van de twee natuursteen T-shirts van Binst to Wear, de modelijn van Luc Binst waarin architectuur, materiaal en textiel hand in hand gaan. Luc Binst ontwierp tien 10 conceptuele T-shirts allover print die telkens een materiaal uit een architecturaal project van Luc Binst visualiseren. De reeks bevat ook een natuursteen T-shirt. Van deze T-shirt worden twee exemplaren verloot onder de aanwezigen die zich op voorhand geregistreerd hebben.

 

Meer info over de beurs?
www.stone-expo.be

Meer info over de lezingen?
Klik hier.
Inschrijven kan via deze link.

 


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage