StoTherm Foamline: isolatie en gevelbekleding in één product

StoTherm Foamline, zo heet het nieuwe gevelisolatiesysteem dat ontstond uit een samenwerking tussen Sto, fabrikant van gevelisolatie, en Foamglas, producent van isolerend cellulair glas. Het nieuwe systeem werd op Architect@Work in Kortrijk voorgesteld en combineert de isolerende eigenschappen van cellenglas met het duurzame karakter van mortel op basis van hydraulische kalk.

Eén product voor meerdere toepassingen

Het nieuwe gevelsysteem StoTherm Foamline van Sto en Foamglas werd onlangs in Luxemburg voorgesteld als dé duurzame oplossing voor thermische gevelisolatie. Voor deze nieuwigheid brengen de fabrikanten zowel thermische isolatie als gevelbekleding samen in één product, wat een hoop voordelen met zich meebrengt. Vanaf nu is het systeem ook in België beschikbaar. De commercialisering is er in handen van beide bedrijven, terwijl de logistieke en technische ondersteuning zal gebeuren door Sto.

 

Duurzaam cellenglas en milieubewuste pleister

Door de combinatie van isolatiemateriaal en gevelbekleding werkt StoTherm Foamline als een soort beschermde mantel. Het product kan zowel bij nieuwbouw als bij renovaties worden toegepast. Na een eventuele voorbehandeling van de ondergrond wordt de isolatie verlijmd en de wapeningsmortel aangebracht. De mechanische verankering gebeurt met thermisch onderbroken schotelpluggen doorheen de wapeningslaag. Daarna wordt het geheel afgewerkt met een pleister op basis van kalk. De afwerking is mogelijk in verschillende kleuren en kan een gekrabd, gesponsd of glad uiterlijk hebben.

 

Geen koudebruggen, bouwknopen of condensatie

Het grote voordeel van deze ononderbroken plaatsing is dat er nooit koudebruggen of bouwknopen zullen voorkomen. Dankzij de combinatie van damp- en luchtdichte isolatieplaten enerzijds en waterafstotende mortel en silicaatverf anderzijds is ook condensatie in de wanden volstrekt uitgesloten. Bovendien is het product gecertificeerd met het internationale kwaliteitslabel voor duurzame en milieubewuste woon- en bouwproducten, natureplus. Ten slotte is StoTherm Foamline het enige gevelisolatiesysteem dat volledig onbrandbaar is (Eurobrandklasse A1) en is het bestand tegen alle weersomstandigheden.

Deel dit artikel:
Contacteer STO
Onze partners