Strak en minimalistisch topdesign voor draai- en schuifdeuren

In Adegem was strakke vormgeving de norm voor het interieur van deze nieuwbouw ééngezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX-binnendeursystemen passen er dan ook perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX-schuifdeuren springen in het oog … of net niet.

Woning en kantoorruimte bevinden zich in deze moderne nieuwbouw onder één dak, al zijn ze zowel functioneel als visueel van elkaar gescheiden. De architect klaarde die klus door te kiezen voor twee volumes, waar het persoonlijk bureel van de eigenaar als een semi-private overgangsruimte tussen ‘zweeft’.

Deuren en wanden: één geheel

De geometrie van die volumes speelt daarbij een grote rol en getuigt op z’n zachtst uitgedrukt van een super strakke vormgeving waarbij ramen zijn opgevat als kamerbrede en kamerhoge glaspartijen, terwijl de wanden hoofdzakelijk volle vlakken zijn. De keuze voor binnendeuren zonder zichtbare technieken was dan ook een logische.

“Net omdat die als het ware deel uitmaken van de binnenwanden, passen de argenta invisidoor deursystemen perfect in dit concept. De Invisidoor DL draaideuren (23 enkele en 2 dubbele in totaal) liggen in hetzelfde vlak als de muur, onafhankelijk van de draairichting van de deur. Door de deuren in dezelfde kleur als de wanden af te werken, vallen die zelfs nog minder op”, aldus architect Danny Plaetinck. Net als het aluminium deurkader zijn trouwens ook de argenta invisible neo scharnieren onzichtbaar ingewerkt.

Wandopening in plaats van deuropening

Ook het aluminium deurkader van elk van de 7 kamerhoog uitgevoerde argenta invisidoor SDX schuifdeuren werd onzichtbaar in de wand geïntegreerd. “Zo blijft er een wandopening achter, eerder dan een deuropening,” licht de architect zijn keuze toe voor de schuifdeuren die bij het openen volledig in de wand verdwijnen.

Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de nieuwste Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand zelfs perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt afgedicht door een bewegend afdekprofie.

Bron: ARLU
Deel dit artikel:

Contacteer ARLU

Onze partners