Stralingspanelen van Zehnder zorgen voor betaalbare en energiezuinige verwarming

Met zijn plafondsstralingspanelen biedt Zehnder een comfortabele en zuinige verwarming voor grote ruimtes. Door stralingswarmte wordt een aangenaam, tochtvrij binnenklimaat gecreëerd, waarbij de waargenomen temperatuur hoger is dan de luchttemperatuur. Dit effect bespaart in vergelijking met andere systemen meer dan 40% energie. Het is met andere woorden een perfecte oplossing voor verwarming in tijden van stijgende energiekosten. 

 

De Zehnder ZIP

Als een gebouw verwarmd of gekoeld moet worden, zijn vaak compromissen nodig. Vandaag stijgen zowel de energiekosten als de eisen voor een optimaal binnenklimaat. Zehnder’s verwarmings- en koelplafondsystemen bieden een even comfortabele als energiezuinige oplossing. De Zehnder ZIP stralingspanelen zijn een ideale oplossing voor het verwarmen van lokalen met een groot volume.

Denk maar aan sportzalen, scholen, magazijnen, ondernemingen, enzovoorts. Het is ook mogelijk om in locatiespecifieke oplossingen te voorzien. Zo wordt in sporthallen gewerkt met roosters voor het afweren van ballen. 

 

Snel bevestigd voor lang gebruik

De lichte panelen zijn dankzij hun ontwerp — persfittingen — snel leverbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien garandeert het bedrijf een lange levensduur van de panelen.

Om het stralingsvermogen per strekkende meter te optimaliseren, werd gebruikgemaakt van een omegaprofiel dat omgekeerd evenredig is aan de stralingsoppervlakte — thermische vermogens zijn in overeenstemming met de norm EN 14037. En dankzij de gegalvaniseerde stralingswand  wordt weerstand geboden tegen corrosie. Perfect voor vochtige ruimtes. 

Bron: Zehnder
Deel dit artikel:

Contacteer Zehnder Group Belgium

Onze partners