Studentencomplex met gemeenschappelijke daktuin mét vijver

© De Dakdokters
© De Dakdokters
© De Dakdokters
© De Dakdokters
© De Dakdokters
© De Dakdokters

Dit nieuwbouw ‘extended stay’ studentencomplex is een prachtige gemeenschappelijke daktuin gerealiseerd door De Dakdokters op de binnenplaats, met een retentiedak van Optigrün.

Studenten huisvesting

Student Experience is een innovatief full service concept dat duurzame huisvesting biedt aan studenten van alle achtergronden. Een plek waar je je volledig kunt focussen op je studie terwijl je maximaal geniet van het studentenleven. De locaties bieden een breed scala aan faciliteiten en diensten, zoals een eigen gym, een laundromat en een sportveld op het dak. Elke locatie biedt een unieke ervaring waarbij het welzijn van de bewoners topprioriteit is.

 

1150 m2 Retentiedak met vijver

Planten kunnen het opgeslagen regenwater in het Optigrün Retentiedak gebruiken om te groeien en bloeien. Zo is er geen irrigatiesysteem nodig en wordt veel kraanwater bespaard.
Er is een vijver waarvan het waterniveau door waterhoogtemeting en een slimme kogelkraan geregeld wordt. Het retentiedak bevat een dynamische dakstuw om het regenwater te managen, in totaal kan er 105.00 liter regenwater geborgen worden in het retentiedak systeem.

Het Optigrün Retentiedak is opgebouwd uit een beschermlaag, retentielaag, capillaire filterlaag en speciaal substraat. Het ontwerp van de daktuin is gemaakt door De Dakdokters in opdracht van Student Experience.

Bron: Optigrün
Deel dit artikel:
Onze partners