Studio Piet Boon en co vormen kerk om tot culinaire tempel

De kroonluchter weegt 800 kg en is ontworpen door .PSLAB in Beirut.
De ramen werden vervangen door 500 unieke iconen, ontworpen door Studio Job.
De ramen werpen interessante tekeningen op de muren.
Hoogwaardige materialen zijn topprioriteit.
Een oude kapel van een nog voormalig militair hospitaal werd gebruikt als nieuwe locatie voor het restaurant.
Het witte porseleinen servies werd door Serax ontworpen.

Kookgoden Sergio Herman en Nick Bril gaan aan de slag in Antwerpen. Ze renoveerden een oude militaire kerk tot hun nieuwe culinaire tempel The Jane. Architectenstudio Piet Boon werkte samen met Studio Job, .PSLAB en Serax om een totaalbeleving te creëeren. Het resultaat is een mix tussen fine dining en rock 'n roll.

Architectenstudio Piet Boon koos resoluut voor duurzame en hoogwaardige materialen. Eiken hout, prachtige natuursteen en zacht leder worden rijkelijk ingezet bij het ontwerp voor het toprestaurant. Deze passie voor natuurlijke materialen wordt gedeeld door de chefs die straks in de met glas omgeven keuken staan.

Het restaurant ligt in een verlaten kapel van het vroegere militaire hospitaal. De ietwat vervallen locatie werd zo goed mogelijk bewaard. Slechts het hoogstnodige werd vervangen door de architecten. Het afbladderende plafond werd behouden. De glasramen werden wel vervangen, niet door even vrome afbeeldingen van heiligen, maar wel door 500 unieke iconen van schedels, zonnebloemen, duivels, croissants, pinguïns, trofeeën, gasmaskers en verjaardagstaarten. De ramen werden ontworpen door de Belgische ontwerpers van Studio Job.


Op maat gemaakt

In het midden van het restaurant hangt een opvallende kroonluchter. De zwarte zee-egelachtige creatie van .PSLAB weegt 800 kilogram en is 12x9 meter groot. De kroonluchter heeft maar liefst 150 lampen, waardoor er een gezellige sfeer in het restaurant heerst.

Een restaurant kan niet zonder een degelijk servies. Daarom werd Serax ingeschakeld om een speciale collectie te onwerpen voor The Jane. Het servies bestaat uit een witte porseleinen collectie die functionaliteit en design bij elkaar brengt. De hoge thermische stabiliteit en het feit dat de producten lood- en cadmiumvrij zijn zorgt er voor dat de gasten onbezorgd kunnen genieten van een heerlijke maaltijd.

Deel dit artikel:
Onze partners