Stuk presenteert lezing Peripheriques Architectes

Peripheriques Architectes wordt geleid door de bureaus Marin+Trottin Architects en SoA/Jumeau Architecte en is opgericht in 1990 in Parijs door Anne-Françoise Jumeau, David Trottin en Emmanuelle Marin. Peripheriques Architectes is een organisatie in permanente ontwikkeling, die de productie en de verspreiding van architectuur exploreert en ondertussen voorstelt om het debat en het delen van ideeën tussen verschillende partners als platform voor creativiteit te gebruiken. Donderdag 14 maart zijn ze te gast in het Stuk in Leuven.
Peripheriques Architectes wordt geleid door de bureaus Marin+Trottin Architects en SoA/Jumeau Architecte en is opgericht in 1990 in Parijs door Anne-Françoise Jumeau, David Trottin en Emmanuelle Marin. Peripheriques Architectes is een organisatie in permanente ontwikkeling, die de productie en de verspreiding van architectuur exploreert en ondertussen voorstelt om het debat en het delen van ideeën tussen verschillende partners als platform voor creativiteit te gebruiken. Het Peripheriques team speelt alsmaar opnieuw met woorden en werelden, zet ze op hun kop en in beweging, verandert hun betekenissen, wat ze maar willen. Door het zichtbaar maken van de wereld in de breedste zin van het woord maken ze echter ook zichzelf zichtbaar. Donderdag 14 maart zijn ze te gast in het Stuk in Leuven.
 Foto: Sergio Grazia


Peripheriques Architectes heeft nood aan een veelvoud van contacten en ervaringen, en aan het integreren van verschillende vakgebieden. Hun gebouwen verbergen de overgenomen elementen van verschillende architecturale trends en actuele ontwikkelingen niet. In hun gebouwen is de ‘mengelmoes’ aanpak een logische weerspiegeling van de ononderbroken strategie om wereldwijde impressies te reproduceren en toe te passen.
 
Gedurende de laatste vijf jaar, ontwierp Peripheriques Architectes ongeveer 60 projecten met een gevarieerd programma zoals woonschema’s, scholen, universiteiten, gerechtsgebouwen, bibliotheken, metrostations, laboratoria, kantoren, een theater, een club, een aquarium, winkelcentra en een tentoonstellingspaviljoen.
 

Praktisch

TAAL

Frans
 
WAAR

Auditorium, Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

WANNEER

donderdag 14.03.2013

AANVANG

20u stipt

RESERVATIE

ticket@stuk.be | 016 320 320 | STUK infobalie

INKOM

€ 8 / abonnement € 55 | STUK kaart € 6 / abonnement € 40 | studenten € 4 / abonnement € 25 | leden S&A gratis

INFO

t.016 22 22 39 | www.stadenarchitectuur.be, www.stuk.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage