SUMoffice-Van Noten winnen transformatie pastorie Moorsel

Het ontwerpteam SUMoffice-Van Noten, respectievelijk uit Rotterdam en Antwerpen, heeft de Open Oproep 21.14 gewonnen. De opdracht, uitgezet door de Vlaamse Bouwmeester, hield de transformatie en uitbreiding van de pastorie te Moorsel in. Er werd gevraagd de pastorie tot trefcentrum voor een jeugdbeweging om te vormen alsook de ommuurde tuin toegankelijk te maken voor publiek.

Het ontwerpteam SUMoffice-Van Noten, respectievelijk uit Rotterdam en Antwerpen, heeft de Open Oproep 21.14 gewonnen. De opdracht, uitgezet door de Vlaamse Bouwmeester, hield de transformatie en uitbreiding van de pastorie in Moorsel in. Er werd gevraagd de pastorie om te vormen tot trefcentrum voor een jeugdbeweging alsook de ommuurde tuin toegankelijk te maken voor publiek.

 

 

Het grotendeels in onbruik geraakte monument wordt nu de accommodatie van de jeugdbeweging KLJ. Deze ruimtes bevinden zich aan de achterzijde van de tuin waar ook een plein zal worden aangelegd ter gebruik van de KLJ. Voorts wordt ruimte voorzien voor tal van andere verenigingen. Het ontwerp stelt naast de pastorie een nieuw gebouw ter beschikking om deze activiteiten in onder te brengen. 


De publieke delen situeren zich in en nabij de pastorie. De zogenaamde boomkamer, een gedeelte van de tuin met boombeplanting, zal de tussenruimte vormen tussen de publieke ruimte en de accommodatie van de jeugdbeweging.

 
Voor de ontwikkeling van de ontwerpvisie werd het team SUMoffice-Van Noten bijgestaan door landschapsarchitect Erik Dhont en restauratie- en conservatiebureau Het Ornament. Volgend jaar wordt het complex omgebouwd.


    


Bron: www.dearchitect.nl

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners