Sunlit Days, de eerste klimaatneutrale Silestone®-collectie

Silestone® by Cosentino, specialist in kwartsoppervlakken en mineraalsteen, introduceert de nieuwe Sunlit Days-collectie. Deze allereerste klimaatneutrale collectie bevestigt het belang dat het Spaanse bedrijf hecht aan duurzaamheid en de milieufilosofie die het al jaren voert. In samenwerking met verschillende projecten rond Voluntary Carbon Market en een partnerprogramma voor het behoud van de zeebodem, engageert Cosentino zich om de CO2-uitstoot van de volledige levenscyclus van deze collectie te compenseren.

De natuur, een mediterrane stijl en vooral kleur zijn de drie hoofdingrediënten van Sunlit Days. Deze fleurige nieuwe collectie – bestaande uit 5 kleuren – neemt je mee op een reis vol licht, kleur en verfrissende tinten geïnspireerd op een eenvoudige, maar vervullende levensstijl. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Het is een ode aan de mediterraanse joie de vivre.

 

Elke kleur heeft een verhaal

Van een vuurtorenwachter, een gitaarbouwer en zelfs wijngaardhouders tot de eco-warriors van Equilibrio Marino: elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op één van deze bijzondere personen die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl delen. Faro White staat voor de zonovergoten witte muren van de mediteraanse huizen en symboliseert eenvoud, sereniteit en puurheid. De kleur heeft ook een satijnzachte structuur en wordt gelinkt aan Mario, de laatste vuurtorenwachter uit Alméria. 

Cincel Grey legt de brug tussen warm en koud met een grijze tint die het best tot zijn recht komt wanneer het baadt in licht. Deze neutrale en veelzijdige kleur is geïnspireerd op het verhaal van David, de Franse gitaarbouwer die zijn muzikaal hart volgde en emigreerde naar Almería. Arcilla Red, een rode aardetint die vuur ademt, smaakt naar wijn en ruikt naar petrichor. Deze passionele kleur met zachte structuur wordt gelinkt aan Rober en María del Mar, wijngaardhouders uit Fondón. 

Cala Blue en Posidonia Green tenslotte verpersoonlijken de natuur; de Middellandse Zee met haar oneindige horizon en azuurblauwe tinten en de groene Posidonia zeegrasvelden. Beide kleuren zijn geïnspireerd op Fernando en Marino van de NGO Equilibrio Marino die afval verzamelen op stranden, riffen en de zeebodem.

Cosentino zet zich samen met hen in voor het behoud en herstel van de Posidonia zeegrasvelden die essentieel zijn in het beperken van CO2 en het herstellen van het zeeleven. Ontdek alle verhalen op https://sunlitdays.cosentino.com.

 

Toekomstbestendig

Silestone® Sunlit Days wordt vervaardigd met de nieuwe HybriQ+-technologie. Die volgt met een gebruik van 98% gerecycleerd water en 100% hernieuwbare (elektrische) energie in het productieproces nog steeds de strenge ecologische basiswaarden van moederbedrijf Cosentino, maar gaat een hele stap verder wat de kwartscomposiet-samenstelling betreft.

Sunlit Days doorgedreven innovatie bestaat namelijk uit hogere hoeveelheden mineralen en hernieuwbaar materiaal (minimum 20%), zoals gerecycleerd glas, en slaagt er op die manier in het siliciumdioxidegehalte aanzienlijk te beperken. De nieuwe samenstelling geeft het materiaal een frisse hedendaagse look terwijl de kwalitatieve waarden (slijt- en krasvast, onderhoud, kleurvast en glans) behouden blijven.

Deel dit artikel:

Contacteer Cosentino

Onze partners