Tarkett combineert in DESSO AirMaster® Earth & Tones een betere luchtkwaliteit met extra duurzaamheid

Tarkett, internationaal erkend als leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, heeft de befaamde DESSO AirMaster-tapijtcollectie uitgebreid. De nieuwste aanwinsten, DESSO AirMaster Earth & Tones, worden uitsluitend vervaardigd uit 100% gerecycled ECONYL®-garen en worden standaard gecombineerd met de recyclebare DESSO EcoBase®-tapijtrug.

Daarnaast is de nieuwe AirMaster-collectie verder verduurzaamd door een nieuwe primaire rug met laag antimoongehalte, de Colback® Gold-tapijtrug. Voor dit nieuw op de markt gebrachte product is nauw gewerkt met Low & Bonar, experts op het gebied van hoogwaardige materialen en zijn de Cradle to Cradle®-principes als uitgangspunt genomen.

De prestatie is hetzelfde gebleven maar het antimoongehalte is met wel 95% verminderd. In combinatie met de gepatenteerde DESSO AirMaster-technologie, bedoeld om de hoeveelheid fijnstof in het binnenklimaat te verminderen, is dit een vloerbedekking die in een commerciële omgeving gezondheid en welbevinden bevordert.

 

Esthetiek, welbevinden en duurzaamheid

"Tarkett blijft zoeken naar manieren om de materialen die we gebruiken in ons productieproces te verbeteren. Daarbij letten we op alle belangrijke designaspecten: esthetiek, welbevinden en duurzaamheid. Daarom hebben we onze AirMaster-collecties nog verder verbeterd met de introductie van een nieuwe, unieke primaire rug met laag antimoongehalte, Colback® Gold. Met Colback® Gold bieden we klanten de mogelijkheid om te genieten van producten met gezondere materialen , maken we recycling veiliger en helpen we tegelijkertijd eindige grondstoffenvoorraden te sparen”, zegt Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director voor DESSO-tapijten.

 

Design AirMaster Earth & Tones

DESSO AirMaster Earth is verkrijgbaar in zeven karakteristieke kleuren, waaronder vijf neutrale tinten en twee levendige accentkleuren. In elke tegel is een karakteristieke zwarte draad in het patroon geweven wat resulteert in een boeiend en levendig vloerontwerp. DESSO AirMaster Tones is verkrijgbaar in 12 kleuren, waaronder zes neutrale tinten lopend van donker naar licht en zes zachte pasteltinten als accentkleuren, onder andere roze/rood, blauw en groen. Het resultaat is een delicaat en gedempt kleurpalet zoals niet eerder voorhanden was in de AirMaster-familie. 

De DESSO AirMaster Earth & Tones tapijttegels kunnen worden gecombineerd zodat ontwerpers zones en routes kunnen creëren in grote open ruimten, of kunnen zorgen voor mooie designs en centrale vloerdecoraties in vergaderzalen en receptieruimten.

 

Bewezen effectiviteit bij het zuiveren van de lucht

DESSO AirMaster is het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold Plus-label. Wetenschappers van het GUI-laboratorium hebben metingen gedaan naar het vermogen van DESSO AirMaster om de fijnstofconcentratie te verminderen. Er zijn 15 tests uitgevoerd in drie testkamers die waren uitgerust met verschillende soorten vloerbedekking (vlakke vloer, standaard lussenpooltapijt en DESSO AirMaster).

Daar is uitgekomen dat DESSO AirMaster 8 maal effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren (PM10). Het is ook 4 maal effectiever dan standaardtapijten (PM10). Dit heeft op zich al geleid tot een GUI Gold-certificaat. Het Gold Plus-certificaat is toegekend voor de zeer goede prestatie op de volgende drie testcriteria:

  • Geschiktheid voor mensen met een allergie
  • Sterk vermogen tot binding van fijnstof
  • Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).[3]

 

Duurzaamheid

De DESSO AirMaster Earth & Tones-collectie wordt geleverd met DESSO EcoBase als standaardrug. Dat is in lijn met het standpunt van het bedrijf op vlak van duurzaamheid. De tapijtrug bestaat voor ten minste 75% uit positief gedefinieerd gerecycled materiaal volgens de Cradle to Cradle®-principes. 

Alle DESSO AirMaster-collecties zijn vervaardigd met ECONYL-garen maar DESSO AirMaster Earth & Tones zijn de eerste collecties in het AirMaster-assortiment waar alle kleuren zijn gemaakt uit 100% ECONYL®-garen, een 100% geregenereerd nylongarenvan hergebruikt afvalmateriaal zoals tapijtgarens uit Tarketts eigen recyclingbedrijf Refinity® en afgedankte visnetten.

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Onze partners