Tarkett levert vloeren voor DoubleTree by Hilton in Brussel

Het onlangs gerenoveerde DoubleTree by Hilton, gelegen in het prachtige centrum van Brussel, werkte samen met Tarkett om een authentieke en toch moderne sfeer te creëren in dit Art Deco monument.

DoubleTree by Hilton Brussels City is een acht verdiepingen tellend hotel, gelegen op slechts enkele minuten van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Het hotel werd reeds in 1910 gebouwd en is een art-deco landmark in Brussel. Het is sinds 2003 eigendom van en wordt beheerd door Pandox.

Het volledig gerenoveerde en vernieuwde hotel beschikt over 354 kamers en suites. Er werd zowel een authentieke als moderne vibe gecreëerd met gedurfde, speelse designdetails. Tarkett had het geluk de vloeren van dit luxueuze hotel te mogen leveren dankzij hun expertise in het co-creëren van unieke ontwerpen en formaten.

In de openbare ruimtes kan men de op maat gemaakte chevronvloeren uit het Art Deco-tijdperk ontdekken. Deze zijn uitgevoerd met luxe vinyltegels van de iD Inspiration collectie. De gangen zijn bedekt met op maat gemaakte design Axminster tapijten.

Door te kiezen voor Tarkett heeft het DoubleTree by Hilton Hotel bijgedragen aan de circulaire economie door zijn afgedankte tapijt beschikbaar te stellen voor recycling: 20.690 kilogram, wat neerkomt op ongeveer 8.200 m2 tapijt, werd teruggewonnen. Het snijverlies van de Vinyl Tegels werd ook teruggebracht naar de fabriek en hergebruikt via het Tarkett ReStart programma om ervoor te zorgen dat de materiaalstroom nooit ophoudt.

DoubleTree by Hilton maakt duidelijk dat ook in de Hospitality duurzaamheid van groot belang is.

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Onze partners