Tarketts stappenplan voor een succesvolle vloerrenovatie op kantoor

Snel, professioneel en gemakkelijk een nieuwe vloer aanleggen? Een vloerrenovatie klinkt als een hele klus, maar met onderstaand stappenplan van Tarkett’s professional, Jan Herssens, is je vloer in no-time vernieuwd.

Stap 1: Breek de oude vloer uit

In de meeste gevallen moet je, vooraleer je een nieuwe vloer kan leggen, de oude eerst verwijderen. Laat een professional langskomen of ga zelf aan de slag en verwijder de oude tegels, het vieze tapijt of de gehavende parketvloer zodat je nadien vlot aan de slag kan gaan met het installeren van de nieuwe vloer.

Hou je van gemak en snelheid? Tarkett, marktleider in vloerinnovaties heeft een handige oplossing voorhanden waardoor je deze eerst stap met gemak kunt overslaan. De iD Click Ultimate kun je namelijk over een bestaande vloer leggen. Hierdoor voorkom je veel extra werk én afval. Deze vloer is snel en makkelijk te plaatsen én is zeer onderhoudsvriendelijk. 

Daarnaast voelt de vloer aan als een massieve en stabiele vloer en zet hij amper uit waardoor je geen rekening moet houden met verschillende temperaturen. Dankzij deze oplossing is deze klus zo geklaard.

Moet de ondervloer toch verwijderd worden? Volg dan de overige stappen.

 

Stap 2: Ruimte voorbereiden

Bij het uitbreken van de oude vloer, is het belangrijk om ook de situatie van de ondergrond in kaart te brengen. Is de ondergrond klaar of zijn er nog voorbereidingswerken nodig voor de echte renovatie van start kan gaan? Dit is essentiële informatie die je nodig hebt, zodat je op basis daarvan de juiste beslissingen neemt. 

 

Stap 3: Risico’s in kaart brengen

Naast de situatie van de ondergrond is het ook belangrijk om te kijken of de ruimte last heeft van vochtproblemen en of er een risico is op vochtproblemen. Is dat toch het geval? Voorzie de ondergrond dan eerst van een primer of een beschermende folie om zeker te zijn dat er
geen vochtplekken ontstaan op de nieuwe vloer.

 

Stap 4: Denk aan de toekomst

Een andere zaak die goed bekeken moet worden vooraleer je een volledig nieuwe vloer installeert, is hoe hard de vloer belast zal worden. Zullen er tal van bureau’s aanwezig zijn met bijhorende bureaustoelen op wieltjes? Afhankelijk hiervan moet een bepaalde slijtlaag
aanwezig zijn. 

Denk ook alvast na over de langere termijn. Hoe lang zal de vloer moeten meegaan? Zal de vloer na een aantal jaar opnieuw vervangen moeten worden? Moet hij makkelijk verwijderbaar zijn? Waar je nu reeds rekening mee houdt, zorgt immers voor minder problemen later.

 

Stap 5: Tijd voor het echte werk 

Er zijn veel verschillende soorten vloeren en er zit een groot verschil in het gemak van het plaatsen. Tarkett heeft veel verschillende soorten in hun brede collectie. Laat je adviseren welke vloer het beste past bij jouw wensen.

 

Stap 6: Onderhoud je nieuwe vloer

Een laatste aspect bij renovatie van een nieuwe vloer is de onderhoudsvriendelijkheid. Wil je een vloer die amper onderhoud nodig heeft of heb je juist tijd om de vloer goed en grondig te onderhouden zodat hij blijft blinken? Kies wat het beste bij je past.

Bron: Tarkett

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage