Techniek onzichtbaar aanwezig in Bozar Café Viktor

Bozar in Brussel is een begrip op cultureel gebied in België en ver daarbuiten. Ingenium begeleidt de renovatie van dit prachtige monument van Victor Horta.

Sinds enkele maanden is het Bozar café ‘Victor’ in gebruik. Gelijktijdig met deze werken werd ook de box-office aan de overkant van de straat vernieuwd. In dit project hielp Ingenium mee om in de ruimtes van de voormalige Bozarshop de gezellige brasserie in te richten. Robbrecht en Daem waren de verantwoordelijke voor de architectuur en Barbara Van der Wee Architects voor het gedeelte restauratie .

 

Historisch kader

De uitdaging in dit project was vergelijkbaar met deze van de Bozarbrasserie: het gezellige, intieme karakter van een brasserie combineren met een veeleisende keuken en een comfortabel klimaat voor de klant. Ook hier weer zijn de ingenieurs van Ingenium er met de nodige inventiviteit en intens overleg met architect en gebruiker in geslaagd om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. De techniek onzichtbaar aanwezig maken is uitermate belangrijk in projecten met historisch karakter.

Het is een mooie opwaardering geworden van de vroegere shops die er gevestigd waren. De verwarming en ventilatie is volledig onzichtbaar weggewerkt in de zitbanken. De messing lusters met ledlampen zorgen voor een warme sfeer.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners