Terrasoverkapping en zuinige ventilatie-unit van Renson

Renson introduceert op Batibouw 2 nieuwe producten: de terrasoverkapping Healthy Outdoor Concept en de ventilator Healthbox.

Renson introduceert op Batibouw 2 nieuwe producten: de terrasoverkapping Healthy Outdoor Concept en de ventilator Healthbox.

Healthy Outdoor Concept

Met de bedoeling het wooncomfort van de woning ook naar de tuin door te trekken, stelt Renson een terrasoverkapping voor die bestaat uit een aluminium structuur met een geïntegreerde doekzonwering.
De combinatie van het Fixscreen geleidingssysteem en een speciaal spansysteem zorgt voor een optimale doekspanning, waardoor het doek in iedere positie windvast en strak zit. Hierdoor is het ook mogelijk om neerslagwater dat op het doek terechtkomt via geleidingskanalen naar een regenwaterafvoer in de verticale pijlers van de structuur af te voeren.
De doeken hebben een zeer hoge zonweringcoëfficiënt en zijn waterdicht, lucht- en lichtdoorlatend, UV-bestendig en kleurecht.
Elektrische kabels worden weggewerkt in de structuur en bevestigingsonderdelen zijn zo weinig mogelijk zichtbaar. Ook de grondbevestiging kan onzichtbaar uitgevoerd worden.
Het modulair systeem biedt verschillende uitbreidingsmogelijkheden en is beschikbaar met een maximale breedte van 6 meter per element en een maximale horizontale uitval van 5 meter.Healthy Outdoor Concept

Healthbox

Om zijn bestaande ventilatiesysteem uit te breiden naar de nieuwe en strengere EPB-eisen stelt Renson de Healthbox voor, een energiezuinige en vraaggestuurde ventilator.
Deze ventilator screent 24 op 24 het vochtgehalte in maximum 6 ruimtes tegelijkertijd en stuurt het extractiedebiet automatisch bij. De Healthbox is uitgerust met programmeerbare regelmodules en een automatisch calibratiesysteem.
De trillingsdempers van de motor zorgen voor een stille werking en het energieverbruik wordt laag gehouden aangezien de afvoer van de motor zonder scherpe bochten uitgevoerd kan worden.
Renson besteedt aandacht aan het design door aluminium afvoermonden en roosters met beperkte afmetingen. Deze roosters zijn beschikbaar in verschillende designs, zijn overschilderbaar en kunnen opbouw of inbouw uitgevoerd worden in zowel muur als plafond.
De bediening gebeurt door een schakelaar die feedback geeft over het systeem via blauwe LED’s. Met deze bediening is het ook mogelijk om zelf het ventilatieniveau in te stellen, bijvoorbeeld in functie van het seizoen of de bezetting in de woning.
Optioneel kan de Healthbox gecombineerd worden met het draadloze io-homecontrol systeem, waardoor het zonwering- en ventilatiesysteem gekoppeld kan worden aan verwarming, verlichting, het openen en sluiten van deuren en ramen,…
De Healtbox vormt de basis voor het nieuwe energiebesparende ventilatiesysteem van Renson: Systeem C+EVO, een gecontroleerd en continu ventilatiesysteem op basis van aanvoer van verser buitenlucht, doorvoer en gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht. De aanvoer gebeurt door ventilatieroosters van het type Invisivent, de doorvoer door de roosters Invisido en Silendo en de afvoer via de centrale Healthbox. Met dit systeem is een maximale energiebesparing tot 15 E-peilpunten mogelijk.

    

Healthbox en roosters

 

Deel dit artikel:
Onze partners