Textielarchitectuur in België

Binnen ons dossier rond textiel- en membraan architectuur nemen we ook graag mee naar enkele opmerkelijke textielrealisaties binnen Belgiƫ.

Binnen ons dossier rond textiel- en membraan architectuur nemen we ook graag mee naar enkele opmerkelijke textielrealisaties binnen België.
Huisvesting in Mechelen, architect Frederic Vander Laenen

Ook binnen België worden de laatste jaren boeiende voorbeelden van textiel- en membraanarchitectuur verwezenlijkt. Zo realiseerde pcp architect (peter Cornoedus & partners) in Genk het Carbon Hotel. In de binnentuin van dit gebouwencomplex dat naast de hotelkamers tevens een dakterras, diverse vergaderzalen en een welnesscenter omvat werd een opvallende zeilconstructie gerealiseerd.


   

Het Carbon Hotel in Genk met zicht op de tentconstructie


Tijdens de dag van de Architectuur in 2010 gaf de architect Peter Cornoedus aan onze reporter uitleg waarom het Genkse Carbon Hotel totaal verschilt van de typische viersterrenhotels.Peter Cornoedus legt uit waarom het Genkse Carbon Hotel een belevingshotel is en daardoor een plaats verdiend heeft bij de keten Design Hotels

 

Eveneens in Limburg, ditmaal in Bilzen, verrees een opvallende parapluconstructie op de binnenplaats van een kasteel. Dankzij deze paraplu’s naar een ontwerp van Ney & Partners kan het binnenplein van Alden Biesen onafhankelijk van het weer voor diverse activiteiten gebruikt worden.
Het domein Alden Biesen met de tentconstructies op het binnenplein


Architect Frederic Vander Laenen realiseerde in Mechelen een erg opmerkelijk huisvestingsproject waar tevens per entiteit gebruikt werd van tentzeilen die zonnewering verzekeren op de dakterrassen.Huisvesting in Mechelen, Frederic Vander Laenen


In Tongeren tenslotte realiseerde The Nomad Concept (zie ook ons artikel hieromtrent) een sierlijke textielconstructie voor het binnenplein van het Julianus-projectJulianusproject.
Project Julianus, foto: Robert De Wilde.Project Julianus, foto: Robert De Wilde.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners