The Competition van Architectura en Palindroom uitgeroepen tot beste b2b-event 2015

Op de uitreiking van de Press & Communication Awards is de filmvertoning van The Competition door Redactiebureau Palindroom uitgeroepen tot beste b2b-evenement van 2015. Redactiebureau Palindroom, beheerder van de website Architectura.be, organiseerde samen met 4 sponsors (Vandersanden Group, Reynaers Aluminium, Rockwool en Eternit) de Belgische filmpremière van The Competition.

De docu is van de Spaanse regisseur en architect Angel Borrego Cubero, die aanwezig was tijdens het evenement. In de prent volgt de regisseur 5 befaamde toparchitecten (Frank Gehry, Norman Foster, Zaha Hadid, Dominique Perrault en Jean Nouvel) tijdens een ontwerpwedstrijd voor een museum in Andorra. Goed 800 architecten kwamen opdagen op beide voorstellingen in Namen en Antwerpen. 

Het is voor dit evenement dat Redactiebureau Palindroom uit Hasselt genomineerd was binnen de categorie Events voor de B2B Press & Communication Awards 2015. Palindroom haalde het van twee andere finalisten: CCI Liège voor Pop-Up Valley en InSites Consulting voor Smartees.

 

Geladen thematiek

Het succes van de vertoning van the Competition mag niet los gezien worden van de geladen thematiek van de film. Binnen de nationale architectenwereld heerst er vele onvrede over de cultuur van ontwerpwedstrijden waarbij ontwerpers tegen elkaar uitgespeeld worden en waarbij ze alles uit de kast moeten halen met een heel kleine kans op succes. Belgische architecten waren dan ook heel geïnteresseerd om te zien hoe internationale toparchitecten een dergelijke ontwerpwedstrijd aanpakken. Te meer omdat de Spaanse regisseur ook aanwezig was bij de film en omdat er na de film een panelgesprek georganiseerd werd met enkele bekende Belgische architecten waaronder Bart Lens, Johannes Robbrecht en Julien De Smedt. Het geheel werd afgesloten met een netwerkmoment met hapjes en drankjes.

 

Zin voor detail

Bij de uitwerking werd er bijzonder veel aandacht besteed aan de details om er een evenement van te maken dat volledig af is. Mooie voorbeelden daarvan zijn het programmaboekje, de uitnodigingen, de filmaffiches, de aparte website voor het evenement, de voorfilmpjes met onder meer een architectuurquiz, de mogelijkheid om via Twitter vragen aan de regisseur te stellen en de originele cadeautjes die uitgedeeld werden na het evenement.

 

Over Redactiebureau Palindroom

Redactiebureau Palindroom is een achtkoppig bureau uit Hasselt dat zich volledig toelegt op communicatie en redactie rond bouw en architectuur, zowel in het Nederlands als het Frans. Palindroom beheert ook de website www.architectura.be, de meest bezochte website voor architecten en ingenieurs in België.   Mede door het succes van de filmvertoning The Competition willen Palindroom en Architectura.be nog meer evenementen organiseren voor architecten en bouwprofessionals. 

Deel dit artikel:

Onze partners