Tips om je kantoormuren op te frissen met planten

Hoe maak je indruk met je kantoor via een zoom meeting? Sinds 2020 zijn we massaal gaan videobellen en dat heeft een verrassend bij-effect: we zijn blijkbaar razend benieuwd wat er in de achtergrond te zien is van onze online contactpersoon. Met een indrukwekkende groene muur met planten in je kantoor kan je dus zelfs punten scoren vanop afstand. Wanneer er een groene oase op de achtergrond te zien is op je camerabeeld, maak je direct al een frisse indruk! Maar hoe begin je eraan? Any Green geeft handige tips om één van je kantoormuren wat op te frissen met planten.


Een plantenmuur is niet alleen op esthetisch vlak een meerwaarde, maar planten hebben wel degelijk een functie op kantoor. Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor een enorm positieve impact hebben op het welzijn van de kantoorgangers. Ze werken stressverlagend en zorgen voor meer concentratie: héél handig om de werkprestatie van je personeel een boost te geven. Zuivere lucht werkt, zoveel is zeker.
 

Muur vol planten: hoe wordt dat gedaan?

Een plantenmuur is een project waar je wel wat voor nodig hebt: een reeks van je favoriete planten, plantenpotten, plantenhangers en natuurlijk alle ophang- en montagestukken. In Any Greens concept van Living Green Walls kiest het bedrijf wandpanelen die je aan de muur kan bevestigen. Daarna worden de planten voorzien in de plantenunits die afhankelijk zijn van het type planten dat je hebt gekozen. Soms kan men gaan voor plantenbakken die een levend kunstwerk vormen, in andere gevallen bestaat de groene wand uit een hele reeks potplanten.

 

Welke planten voor een plantenmuur?

Eigenlijk kan je zowat elke plant gebruiken voor je plantenmuur. Wil je makkelijke planten die niet superveel verzorging nodig hebben? Dan zijn bijvoorbeeld de Graslelie, de Aloë Vera of de lepelplant goede opties. Populaire grote kantoorplanten voor onderaan de plantenmuur zijn de planten zoals de Monstera of de bananenplant.
 

Groene sierkaders en mosmuren

Op zoek naar een idee om de ontvangsruimte of de wachtzaal op te fleuren? Wat dacht je van een of meerdere groene sierkaders aan de muur. Hierbij worden de planten geïntegreerd in een kleiner wandkader wat dan een subtiele groene touch aan de ruimte geeft.

Een andere specialiteit van Any Green is moswanden. Het bedrijf kan gaan voor moskunstwerken met verschillende soorten mos. Maar een creatieve keuze voor veel bedrijven is om letters, pictogrammen of het bedrijfslogo in een moswand te gaan integreren.

Als je de verzorging van de planten liever aan iemand anders overlaat, kan je ook daarvoor beroep doen op de service van Any Green. 
 

Bron: Any Green

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage