Toison d’Or wint BLSC Shopping Award voor Beste binnenstedelijke project

Het Toison d’Or-project op de Guldenvlieslaan te Brussel werd ongeveer een jaar geleden officieel ingehuldigd. UNstudio en Jaspers-Eyers Architects tekenden het ontwerp voor het project dat tijdens de zevende BLSC Shopping Awards bekroond werd als Beste Binnenstedelijke Project.

Het 9 verdiepingen tellende Toison d’Or-project is een mixed-use ontwikkeling dat bestaat uit 13.229 m²  aan retail en 16.928 m² aan residentiële ruimte, waaronder 71 appartementen met binnentuin en een crèche. Verder zijn er 146 privé- en 156 publieke ondergrondse parkeerplaatsen voorzien.

Toison d’Or is ook in het bezit van een BREEAM EXCELLENT-certificaat omdat het voldoet aan de zeer strenge eisen van BREEAM  op het gebied van duurzaamheid.

De retail biedt onderdak aan onder meer de bijna 9 meter hoge Apple Store, alsmede de grootste Zara van België en de enige Marks & Spencer van België.

 

"Het Toison d’Or-project heeft sinds zijn voltooiing bijgedragen aan de verhoging van de footfall in de straat met meer dan 30% en zorgt door zijn retail voor de continuïteit in de stedelijke structuur van dit drukke stadsgedeelte."

 

De site waarop de Toison d’Or is gelokaliseerd, vormde sinds 20 jaar het grootste leegstaande terrein te midden van de meest modieuze retail- en uitgaanswijk van uptown Brussel. Deze realisatie is het grootste mixed-use ensemble in uptown Brussel sinds de voltooiing van het Hilton hotel in 1967  (nu The Hotel). Daarnaast vormt het ook het grootste residentiele complex dat ooit op de Waterloolaan werd gebouwd en gerealiseerd na de Tweede Wereldoorlog.

"Het Toison d’Or-project heeft sinds zijn voltooiing bijgedragen aan de verhoging van de footfall in de straat met meer dan 30% en zorgt door zijn retail voor de continuïteit in de stedelijke structuur van dit drukke stadsgedeelte", klinkt het. 

Bron: Jaspers-Eyers Architects
Deel dit artikel:
Onze partners