Travaux & Rénovations bvba: betonherstellingen volgens de regels van de kunst

We zijn maart 2009 als Jean Marie Daumen, toen nog projectleider voor een Luiks bedrijf, beslist om voor zichzelf te beginnen: “Met een vrij consequente beroepservaring op zak besloot ik op mijn 47ste om mijn eigen bedrijfsstructuur op poten te zetten. Ik wilde werk doen dat me technisch meer zou uitdagen, zoals betonherstellingen, brugherstellingen, afdichtingswerken, enz.”

Dus start Daumen in Herstal in de provincie Luik de bvba Travaux & Rénovations op. Al snel stijgt het personeelsbestand van 3 naar 12 of 13 krachten op een jaar tijd. Op dit moment werken er 17 arbeiders en 6 bedienden. In een tijdspanne van amper 5 jaar wordt het bedrijf officieel erkend als aannemer voor openbare aanbestedingen van de 5de klasse wat betreft civiele bouwkunde, bouw, en wegenwerken. Met dit certificaat wordt erkend dat het bedrijf over de nodige financiële, technische en structurele mogelijkheden beschikt om werkzaamheden uit te voeren met een budget tot 1 850 000 per werf exclusief BTW.

 

Hoge techniciteit en kwaliteitsgarantie

Dit constante streven naar kwaliteit gaat hand in hand met de grote techniciteit van de uitgevoerde werken, de erg precieze werkwijze van het hooggekwalificeerde personeel en de goede coördinatie tussen arbeiders en bedienden. Jean-Marie Daumen legt uit: “Het gaat erom voortdurend de grenzen van de techniek te verleggen, te analyseren, te bestuderen en met de verschillende producten te werken volgens de regels van de kunst. Dit is trouwens ook de reden dat we zijn beginnen werken met Triflex-producten. Met hen is een veel hechtere samenwerking ontstaan dan de normale verhouding tussen aannemer en leverancier.” Zo worden de arbeiders ter plaatse op de werf opgeleid door technici van Triflex. Als bewijs van kwaliteit kreeg het bedrijf al snel een officiële erkenning van de BCCA, het equivalent van een ISO-certificatie, maar dan voor het uitvoeren van betonherstellingen. Het bedrijf krijgt jaarlijks 2 of 3 audits van de BCCA (SECO/WTCB) waarbij de kwaliteit van de werken, de prestaties van de arbeiders, de traceerbaarheid van de producten, enz. gecontroleerd worden.

 

Polyvalentie en complete service

Jean-Marie Daumen is er met zijn professionele verleden en zijn grensverleggende persoonlijkheid in geslaagd zich te omringen met gemotiveerde medewerkers, hechte partners, bekwame ingenieurs en creatieve architecten. Zijn team staat altijd klaar met globale oplossingen voor de problemen van de klant.

Jean-Marie Daumen licht toe: “Wij doen vooral openbare werken, maar ook meer en meer industriële projecten. Industriebedrijven hebben vaak zelf geen architecten of studiebureaus en verlangen dat de aannemer zoveel mogelijk voor zijn rekening neemt. Dankzij onze partners kunnen we hen een globaal pakket aanbieden.”

“Twee of drie jaar geleden hebben we verschillende openbare projecten gerealiseerd, zoals de viaduct van Guillemins in 2012 en die van Battice in 2013. Nu er steeds minder geld is voor openbare werken, concentreren we ons meer op de industrie, particulieren en intercommunales (SWDE, …) voor betonherstellingen. Ook hebben we ons meer toegelegd op de bouw, waar we algemene aannemer zijn van A tot Z, van de ruwbouw tot en met de decoratie dus. Zo kregen we al opdrachten voor ziekenhuizen en voor de bankensector en hebben we civiele bouwwerken gedaan zoals de aanleg van stormbekkens op industriële sites.”

 

Triflex-producten: waterdicht én esthetisch

“Voor de renovatie van gebouwen (balkons, terrassen) en voor parkings gebruiken we hoofdzakelijk producten van Triflex. Deze producten maken elke moderne of oudere structuur die door een gebrek aan onderhoud niet meer volledig waterdicht is, terug 100% lekvrij, net zoals bij een zwembad. Triflex heeft naast 100% waterdichtheid ook als voordeel dat we tegelijkertijd decoratieve bekledingen kunnen aanbrengen. Hun oplossingen zijn dus zowel op technisch als op esthetisch vlak erg doeltreffend. De producten moeten wel nauwkeurig aangebracht worden door speciaal opgeleide arbeiders, zodat we zo lang mogelijk garantie kunnen bieden. De voorschriften moeten daarbij nauwkeurig gevolgd worden.”

Bij de laatste werven die door Travaux & Rénovations zijn gerealiseerd met Triflex-producten, horen onder andere de gevel van de brandweerkazerne van Luik (rue Ransonnet), de watertoren van Elsenborn en verschillende industriële en private werkzaamheden.

Jean-Marie Daumen toont zich tevreden over de groei van zijn bedrijf (zowel qua samenwerkingen als technische vooruitgang), maar blijft met beide voeten op de grond staan. Hij hamert steeds op het belang van opleidingen voor zijn arbeiders zodat ze enkel de beste kwaliteit afleveren: “Het bedrijf is gegroeid in verschillende stappen. We nemen enkel een nieuwe werkkracht aan nadat de vorige goed is opgeleid en voldoende is geïntegreerd in het bedrijf. We willen garant blijven staan voor een verzekerde kwaliteit en hebben respect voor de regels van de kunst. We worden immers te vaak opgebeld om het werk van anderen te herstellen…”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage