Trends in de badkamer: radiatorenexpert Johan over elektrisch verwarmen

Om je badkamer snel op temperatuur te brengen, kies je het best voor elektrische verwarming. Let daarbij zeker op enkele praktische aandachtspunten, maar het oog wil ook wat … Johan Jame, Product Sales Manager bij Vasco legt in dit interview uit waarom elektrische verwarming ideaal is voor de badkamer.

WELKE RADIATOREN ZIJN BINNENKORT IN ONZE BADKAMERS TE VINDEN?

We maken momenteel een verandering door die we in alle Europese landen al heel sterk merken: badkamers zijn niet langer alleen uitgerust met klassieke warmwaterradiatoren, maar ook steeds meer met elektrische radiatoren. We zien ook een verschuiving naar radiatoren met vlakke en smallere vooroppervlakken om de warmtestraling te verhogen - zoals het Niva-model. Het is ook nieuw dat de radiator niet alleen gebruikt wordt om de kamer volledig te verwarmen – dat gebeurt vaak door vloerverwarming. Daarnaast moet de radiator ook fungeren als handdoekhouder of -warmer of zelfs als opbergruimte dienen - zoals de NivaBad van de Niva collectie. Dat zijn andere voordelen die de designradiator te bieden heeft.

WANNEER KIEZEN VOOR HYBRIDE RADIATOREN?

Verwarmen met elektriciteit is niet zo zuinig als verwarmen met centrale verwarming. Waarom zou je dan kiezen voor hybride radiatoren? Het antwoord is eenvoudig: hybride radiatoren bewijzen hun nut vooral in ruimtes die je snel moet kunnen opwarmen, zoals de badkamer. Wil je net voor je in de douche stapt nog wat bijstoken, zodat het aangenaam warm is wanneer je uit de douche komt? Dat kan perfect met een elektrische of hybride radiator. Elektrische verwarming genereert snel stralingswarmte, ideaal als tijdelijke bijverwarming.

NIEUWIGHEDEN & VOORDELEN

• Makkelijke bediening
• Design & functionaliteit
• Focus op elektrische radiatoren

HOE KAN IK MIJN RADIATOR GEMAKKELIJK BEDIENEN?

De nadruk ligt op elektrische radiatoren. Handmatige bediening is aan het afnemen. Voor alles wat met temperatuurregeling te maken heeft is de bediening via een app beschikbaar. De bekende Vasco Climate Control besturingssysteem app zorgt tesamen met de E-Volve wifi voor een gemakkelijke regeling van de verwarming. Samen met de gebruiksvriendelijkheid komt ook het design van de radiator - in de badkamer en in de leefruimte - steeds meer op de voorgrond te staan.

Een andere trend: een designradiator die een hoge warmteafgifte genereert op een klein verwarmingsoppervlak. Die hoge warmteafgifte wordt zeer goed bereikt met het snel opwarmende materiaal aluminium. Naar mijn mening zal dit in de toekomst een belangrijk aandachtspunt worden: kleinere aluminium radiatoren met kleinere oppervlakken die een hoge warmteafgifte bij lage aanvoertemperaturen mogelijk maken. Bovendien wordt het thema functionaliteit steeds belangrijker: een moderne radiator moet extra voordelen bieden - zoals hangers voor jassen en badjassen, individuele handdoekhouders in verschillende vormen en kleuren.

STIJLTRENDS 2023

De overgrote meerderheid van de radiatoren die Vasco verkoopt zijn nog steeds klassiek wit. Tot het midden van de jaren 2010 waren metallic kleuren erg populair. Sinds enkele jaren is zwart bijzonder populair. Daarvoor waren dat antraciet en aardetinten. Naast zwart zijn goud en zilver momenteel erg trendy. Bovendien bevat het Vasco kleurenpalet ook de mediterrane “edele kleuren” - zoals curry, brons, roze en parelbeige. Het Vasco kleurengamma voor designradiatoren omvat in totaal 56 tinten.

HOE ZIE JIJ DE EVOLUTIE VAN ONZE BADKAMER IN DE TOEKOMST?

De badkamer gaat evolueren van sobere badkamer tot feel good- en wellnessoase. Vandaag gaat het veel meer over het ontwerp van radiatoren dan vroeger. Bij Vasco zien we daarin ook verschillen: de klassieke kolomradiator in de badkamer of zelfs de standaard paneelradiator in woonkamers, in nieuwbouw en modernisering wordt in alle Europese landen vervangen door radiatoren die passen bij het individuele kamerconcept, de woonstijl en de smaak van de klanten. Er is momenteel veel vraag naar één bepaalde stijl: als het sanitair en de badkamermeubelen bijvoorbeeld zwart zijn, wil de klant niet per se de complete radiator in het zwart, maar slechts één element daarvan. Een zwart ventielset en zwarte handdoekbeugels geven een witte designradiator dan net dat ietsje meer.

TENSLOTTE JOHAN, WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE?

Ik kijk veel rond in de markt. De toepassingen van onze producten in alle ruimtelijke omgevingen, commercieel of privé, kleurontwikkelingen en natuurlijk nieuwe functionaliteiten interesseren mij heel erg. Ik haal ook inspiratie uit de uitwisselingen met onze ontwerpers. Vasco werkt samen met gerenommeerde productontwerpers bij de ontwikkeling van de radiatoren. Samen creëren we producten die trends op lange termijn neerzetten. Dat wordt ook bewezen door de talrijke designprijzen en onderscheidingen die wij tot dusver hebben ontvangen.

Deel dit artikel:
Onze partners