Triflex voorkomt tuimelpertes op de piste van het Wielercentrum in Wilrijk

’t Wielerseizoen is momenteel volop aan de gang en vol verwachting kijkt wielerminnend Vlaanderen uit naar de grote kasseiklassiekers, gevolgd door het vrolijk gedartel op de Ardeense hellingen. Renners met piste-ervaring zullen weer een streepje voor hebben. Gaande van sprintinzicht tot behendigheid: op de ovaal leren ze het allemaal. Triflex heeft ervoor gezorgd dat aanstormend talent veilig en wel de nodige ervaring kan opdoen op de piste van het Antwerps Wielercentrum in Wilrijk dankzij een kleurvaste en veilige coating die de kans op valpartijen minimaliseert. 

Destijds was er een blauwe verf aangebracht op de vlakke binnencirkel dewelke in beton is uitgevoerd. Deze bood echter onvoldoende antislip waardoor de wielrenners uitgleden. “De opdrachtgever wilde daarom een duurzame oplossing met een geschikte ruwheid,” klinkt het bij Triflex.  “Triflex Preco Cryl Rollplastik 2K voldoet aan deze eisen omdat de coating met de gewenste stroefheid kan gerold worden. De bestaande verflaag werd verwijderd door stofarm kogelstralen. Na de primer werd onmiddellijk Preco Cryl Rollplastik 2K aangebracht. Bijkomend voordeel is de kleurvastheid van de coating welke op lange termijn een duidelijk voordeel zal opleveren.”

Op 30 september 2006 werd in Wilrijk de wielerpiste van het provinciaal Wielercentrum Antwerpen officieel geopend. Dit wielercentrum kwam tot stand door een samenwerking van de provincie Antwerpen en de stad Antwerpen. Het sportcomplex beschikt tevens over een BMX-parcours en een skeelerovaal.

Deel dit artikel:

Onze partners