UAUcollectiv en Simoni gaan elk hun eigen weg

Victor Simoni maakt niet langer deel uit van UAUcollectiv en gaat terug zijn eigen weg in zijn eigen kantoor in Kuringen (Hasselt). In de zomer van 2017 vervoegde Simoni UAUcollectiv om gestalte te geven aan UAUinterior, de nieuwe interieurpijler van UAU.  

Aan die samenwerking komt nu een einde, maar zowel Victor Simoni als de vennoten van UAUcollectiv laten in een gezamenlijke persrelease weten dat ze hoe dan ook tevreden terugblikken op die samenwerking. “UAUinterior is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel binnen UAUcollectiv. Het afgelopen anderhalf jaar hebben we aan de hand van verschillende interieurprojecten onze expertise kunnen tonen: het interieur van de nieuwe stadhuizen van Hasselt en Leopoldsburg, het interieur van het Cordaat en de inrichting van diverse privéwoningen. De ploeg van Victor Simoni heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. De integratie in de structuur is dan ook naar tevredenheid verlopen.”

 Liberate yourself

Samenwerking en schaalvergroting zijn volgens de architecten verrijkend om de juiste antwoorden te formuleren op de opportuniteiten die zich voordoen. “Op voorwaarde dat op alle vlakken overeenstemming is met de persoonlijke creatieve vrijheid binnen het collectief. Onder de filosofie van “Liberate yourself” hebben we dan ook de samenwerking verder geëvalueerd. En het is net door deze wederzijdse erkenning dat we gezamenlijk hebben besloten dat Victor Simoni opnieuw voor eigen rekening  verder werkt met zijn bureau. Het wederzijds respect voor de artistieke kwaliteiten,  de individuele persoonlijkheid van Victor en die van het collectief hebben ons gesterkt om deze beslissing te nemen.  Beide bureaus zullen zeker in de toekomst nog samenwerken op diverse projecten.”

 UAUcollectiv heeft trouwens ook een nieuwe thuishaven. De kantoren aan de Hasseltse Kanaalkom werden verruild voor een groter kantoor aan de Kunstlaan.

 

Bron: UAUcollectiv
Deel dit artikel:

Onze partners