UDHOME ONE: compacte en veerkrachtige vloercontactdoos

De UDHOME vloercontactdozen van OBO Betterman brengen stroom en data precies daar waar ze nodig zijn, ongeacht andere ondervloersystemen. De UDHOME-ONE is het nieuwste, en kleinste lid van de productfamilie. De vloercontactdoos is bijzonder vlak en overtuigt door een hoge duurzaamheid en gebruiksgemak.

De UDHOME-ONE vloercontactdoos kan uiterst plaatsbesparend in de vloer worden geïntegreerd. Ze wordt gemonteerd direct op de onafgewerkte vloer, aangesloten met flexibele installatieleidingen en vervolgens gelijk met de dekvloer afgewerkt. De kleine buitenafmetingen van 140 x 140 mm en lage minimale installatiediepte vanaf 75 mm maken de contactdoos extreem vlak en geschikt voor lage dekvloeren. Dankzij het geïntegreerde nivelleermechanisme kan de UDHOME-ONE ook worden geïnstalleerd in vloeren tot 100 mm hoog.

De kleine vloercontactdoos is niet alleen ruimtebesparend, maar ook veerkrachtig: ze levert een zeer grote belastbare capaciteit tot 15 kN voor grote oppervlakken en 3 kN voor kleine.

 

Flexibel en gecertificeerd

De UDHOME-ONE kan worden uitgerust met één data- en één stroomaansluiting of met twee stroomaansluitingen. De stroomaansluiting gebeurt met OBO's eigen Module 45-serie. Zelfs met de stekker ingestoken kan het deksel nog steeds worden gesloten, wat zorgt voor een onopvallende integratie in de ruimte. De kleinste vloercontactdoos in de UDHOME-reeks scheidt stroom en data eenvoudig van elkaar en is daarvoor VDE-gecertificeerd.

 

Twee deksel versies voor verfijnde ontwerpen

Zoals alle OBO-vloercontactdozen combineert de UDHOME-ONE maximale functionaliteit met een hoog verfijnd ontwerp. De kleine vloercontactdoos is voorzien van twee deksel varianten die op elk moment eenvoudig kunnen worden gewisseld. Het deksel is verkrijgbaar met zowel vloerbekleding uitsparing als met sierplaat. Welke variant er ook wordt gebruikt, de hoogte van de vloercontactdoos hoeft niet opnieuw te worden afgesteld of waterpas te worden gezet. Kabels lopen via een snoeruitgang die geïntegreerd is in het deksel. Bovendien zijn alle randen in het interieur machinaal bewerkt en afgevlakt, wat het risico op letsel en het risico op beschadiging van kabels aanzienlijk vermindert. 

De vloercontactdoos is verkrijgbaar in RVS en messing. De twee voorgemonteerde apparaatdragers zijn altijd van roestvrij staal gemaakt.

 

Duurzaam en energiezuinig

De UDHOME-ONE is ook overtuigend duurzaam: door zijn geringe inbouwdiepte kan de contactdoos worden ingebouwd in lage dekvloeren. Dat zorgt voor een efficiëntere verwarming, omdat vloerverwarmingssystemen de vloer sneller kunnen opwarmen met veel minder energie. Bovendien is de UDHOME-ONE volledig gemaakt met energie uit hernieuwbare bronnen.

 

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. OBO Betterman vind je terug op stand 144.

Deel dit artikel:
Onze partners