Uitbreiding ACV-gebouw Sint-Niklaas met brandpreventieplan Promat

Het ACV-kantoorgebouw in Sint-Niklaas wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel die beide bestaande gebouwen verbindt. Het gebouw is opgetrokken uit staal in combinatie met houten vloeren op JJI-liggers en OSB-platen. Ook de buitenwand bestaat uit een constructie van houten balken en OSB-platen voor buitentoepassingen. Promat staat in voor de brandveiligheid.
Het ACV-kantoorgebouw in Sint-Niklaas wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel die beide bestaande gebouwen verbindt. Het gebouw is opgetrokken uit staal in combinatie met houten vloeren op JJI-liggers en OSB-platen. Ook de buitenwand bestaat uit een constructie van houten balken en OSB-platen voor buitentoepassingen. Promat staat in voor de brandveiligheid.
Voor de opwaartse bescherming Rf 1h van de houten vloer, samengesteld uit JJI-liggers van 100 x 50 mm, een lijfplaat van 12 mm OSB en daarop een vloerplaat in OSB van 18 mm en een vloerchape, wordt een PROMATECT-plaat dikte 20 mm met rechte boorden rechtstreeks in de flenzen bevestigd met schroeven van 55 mm. De PROMATECT-100 platen van 20 mm zorgen er ook voor dat de spouwtemperatuur onder de kritische staaltemperatuur blijft, zodat de achterliggende stalen profielen meteen ook voldoende beschermd zijn.
De binnenzijde van de gevel, bestaande uit houten balken met een OSB-buitenplaat, wordt voor Rf 1h beschermd met een PROMATECT-100 plaat van 15 mm, bevestigd met schroeven van 55 mm. Tussen de kepers wordt rotswolisolatie van 60 mm aangebracht.
Aan de beide zijden van de Metal Stud-binnenwanden wordt voor het aanbrengen van de chape een strook PROMATECT-100 aangebracht. Deze garandeert de brandwerende afdichting onder de wand.

    
Deel dit artikel:
Onze partners