Uitbreiding van het gamma DLP halogeenvrije wandgoten bij Legrand

Sedert de wijziging in Artikel 104, met daarin nieuwe verplichtingen voor elektrische installaties op vlak van brandpreventie, is er een flinke toename in de toepassing van halogeenvrije wandgoten. Om in te spelen op de toenemende vraag breidt Legrand zijn halogeenvrije aanbod verder uit met toevoeging van de wandgoot 50 x 100 mm. Daarnaast komt Legrand met een specifiek halogeenvrij tussenschot dat in alle bestaande én in de nieuwe maatvoering toegepast kan worden.

Halogeenvrije oplossingen

Qua chemische samenstelling verschillen halogeenvrije van de traditionele systemen, aangezien ze geen halogenen in hun chemische structuur hebben. Voordeel hiervan is dat bij brand minder donkere en minder corrosieve verbrandingsgassen vrijkomen. Dit heeft een positief effect op de rookontwikkeling en daardoor ook op de evacuatie van personen in een gebouw.


Artikel 104 en de keuze van installatiemateriaal

Het nieuwe Artikel 104 vermeldt enkel kabels en geleiders. Oorspronkelijk geldt het halogeenvrij-verhaal dus enkel voor kabels. Omdat ook al het andere installatiemateriaal wel degelijk een invloed heeft op de rookontwikkeling bij brand, is op dit vlak de keuze voor halogeenvrije materialen niet meer dan logisch.

Legrand beschikt over een zeer uitgebreid aanbod van halogeenvrije installatiematerialen. Er is een compleet gamma DLP-kunststoflijsten en -wandgoten, maar ook alle specifieke afwerkingstoebehoren en montageapparatuur behoren daartoe. Daarnaast heeft Legrand nog een uitgebreid gamma stalen en aluminium kabelgoten en wandgoten, allemaal halogeenvrij.
 
Voor meer informatie kan u hier terecht: info.be@legrandgroup.be of www.legrand.be

Deel dit artikel:
Onze partners