Umbris: een energiezuinig en smaakvol lamellendak

Het Umbris-lamellendak van metaalconstructeur Mebo heeft sinds kort een nieuwe website waarbij vooral de professionelen hun gading vinden. Lastenboekteksten, technische tekeningen en projectcases zijn vanaf nu via de website raadpleegbaar. 

Bovendien beschikt de website ook over een tool waarbij de schaduwfactor van Umbris wordt bepaald, zodat duidelijk wordt in welke mate het Umbris lamellendak het zonlicht filtert zowel in de winter als in de zomer. Deze resultaten kunnen ingegeven worden in de EPB-software, zodat de EPB-waarden meteen kenbaar worden. Kortom, Umbris oogt niet alleen mooi, maar draagt ook bij tot een energiezuinige woning.

 

Stijlvolle bescherming

Het lammellendak Umbris is een Belgisch product dat het terras beschermt tegen zon en regen. Eigenaars kiezen zelf hoe ze de lamellen kantelen en creëren daardoor een zonovergoten of een schaduwrijk terras. Bij warme temperaturen ontstaat een natuurlijke ventilatie waardoor het onder de terrasoverkapping niet te warm wordt.

 

Klimaatbeheersing

Umbris is niet enkel een voordeel in de zomer, ook in de winter kan je de lamellen zodanig kantelen dat het zonlicht en de warmte binnenkomen in de woning. Daardoor wordt de woning energiezuiniger en is er sprake van klimaatbeheersing. 

Deel dit artikel:
Onze partners