UNILIN presenteert RENOTHERM en UTHERM WALL FLEX op Batibouw

Tijdens Batibouw presenteert UNILIN division insulation RENOTHERM, een makkelijke oplossing voor de isolatie en afwerking van je zolder. Daarnaast wordt ook het isolatiesysteem UTHERM WALL FLEX voorgesteld. Daarmee kan je zowel spouwmuur als gevel 100% luchtdicht isoleren.

Zolder snel en eenvoudig isoleren met RENOTHERM

Om de binnenzijde van het hellend dak van je zolder te isoleren, kies je best voor RENOTHERM met gipsvezelplaat. Gipsvezelplaten zijn sterk akoestisch isolerend en uiterst brandwerend waardoor ze de veiligheid én het comfort in je woning vergroten.

Indien je zolder enkel als bergruimte moet dienen, volstaat het om de vloer te isoleren met RENOTHERM met OSB platen. Je kan de isolatieplaten rechtstreeks aanbrengen op een betonnen ondervloer of op een dragende houten vloer. Het resultaat is een stevige zoldervloer waarop je meteen kan lopen.

Met hun handig formaat van 1200 bij 600 millimeter kan je de RENOTHERM elementen gemakkelijk plaatsen en transporteren. Ook wanneer je een moeilijk bereikbare zolder hebt of wanneer je de platen langs een smalle trap naar boven moet dragen.

Het plaatsen van RENOTHERM zolderelementen is heel eenvoudig. Dankzij het tand- en groefsysteem schuiven de panelen gemakkelijk in elkaar. De isolatie van de binnenzijde van een hellend dak werk je af door de isolatieplaten tegen de dakconstructie te schroeven.

 

100% winddicht isoleren met UTHERM WALL FLEX

Voor (ver)bouwers wordt het steeds moeilijker om te kiezen uit het ruime aanbod van materialen voor spouwmuur- en gevelisolatie. Vaak moet je kiezen voor ofwel minerale wol ofwel isolatieplaten om slanker te isoleren.

Met de UTHERM WALL FLEX isolatieplaten is kiezen niet meer nodig. Deze isolatieplaten combineren immers het beste van ‘zachte’ wol en ‘harde’ PIR-isolatie. UTHERM WALL FLEX elementen sluiten perfect tegen de muur aan waardoor de gewenste U-waarde gemakkelijk behaald wordt. Dit bouwsysteem is uiterst geschikt voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw.

UTHERM WALL FLEX bestaat uit een PIR-plaat waarop aan één zijde 2,5 cm minerale wol is bevestigd. Deze extra laag wol werkt alle oneffenheden van de muur die geïsoleerd wordt weg en voorkomt zo luchtrotatie achter de isolatieplaten.

PIR hardschuim heeft als voordeel dat het uitzonderlijk hoog scoort op gebied van thermische isolatie. Dankzij deze unieke combinatie van PIR en minerale wol is UTHERM WALL FLEX de ideale oplossing om slank, thermisch performant en 100% luchtdicht te isoleren.

 

RENOTHERM en UTHERM WALL FLEX worden getoond op de stand van UNILIN in hal 5 van Batibouw stand 209. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage