Vacature Vlaams Bouwmeester nog open tot en met 27 maart

Kandideren voor de job van nieuwe Vlaams Bouwmeester kan nog tot en met 27 maart. De Vlaamse Regering is sinds begin deze maand op zoek naar een nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Met het oog op de aanwerving keurde de Vlaamse Regering ook een nieuwe Visienota Vlaams Bouwmeesterschap goed. Raadpleeg de vacature hier.

Leo Van Broeck nam op 1 september 2016 zijn functie op als vijfde Vlaamse Bouwmeester. Zijn mandaat loopt af op 30 juni 2020 en daarom start de Vlaamse Regering nu de procedure op voor de aanstelling van zijn opvolg(st)er.

De Bouwmeester adviseert de hele Vlaamse Regering. Het Team Vlaams Bouwmeester, dat onlangs zijn twintigste verjaardag vierde (zie ook Architube), wordt onderdeel van het nieuwe departement dat later dit jaar zal ontstaan uit de fusie van de departementen Kanselarij en Bestuur en Buitenlandse Zaken. Het bouwmeesterschap blijft onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister-president.

De nieuwe Vlaamse Bouwmeester zal worden aangesteld voor bepaalde duur (tot 30 juni 2025). De voorziene datum van indiensttreding is 27 juli 2020.

Deel dit artikel:
Onze partners