Vaillant op Batibouw met nieuwe warmtepompboiler en condensatiegaswandketel

Op Batibouw 2015 presenteert Vaillant zijn warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 waarmee voor warmwaterproductie ook de gratis warmte uit de lucht wordt gebruikt. Het bedrijf vestigt ook de aandacht op de uitzonderlijke garantie van vijf jaar op de ecoTEC plus condensatiegaswandketel waarmee jaarlijks 35% kan worden bespaard op de gasfactuur.

aroSTOR VWL 290

Deze warmtepomptechnologie maakt warmwarterproductie ecologisch en goedkoop door 75% van de nodige energie uit de lucht te halen. De warmtepompboiler beschikt over een goede isolatie en een vat in geëmailleerd staal met een magnesiumanode als bescherming tegen corrosie. Verder is hij uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. De aroSTOR VWL 290 warmtepompboiler blijft verder werken tot een temperatuur van -7°C en verzekert de warmwaterproductie dankzij een elektrische weerstand.

Aangezien hij een van de hoogste COP-waarden in België heeft, is de warmtepompboiler geschikt voor nieuwbouw, renovaties, of als vervanger voor een oude elektrische boiler. Voor recente constructies waar luchtdichtheid steeds belangrijker wordt, ontwierp Vaillant een aerolische kit met verscheidene accessoires die de warmtepompboiler luchtdicht met de buitenlucht kunnen verbinden. De boiler is dus ook geschikt voor passiefhuizen of lage-energiewoningen. Het lagere verbruik van de Vaillant-boiler zorgt ervoor dat de investering is terugbetaald na ongeveer drie jaar. Als het warm water 's nachts wordt geproduceerd, wordt dit iets meer dan viereneenhalf jaar.

De aroSTOR VWL 290 is beschikbaar in twee versies: aroSTOR VWL B 290/4 met bijverwarming via een elektrische weerstand van 2,2kWh of via een condensatieketel, en aroSTOR VWL BM 290/4 met een extra spiraalvormige warmtewisselaar voor bijverwarming via thermische zonnepanelen onder druk of een soloketel.

 

ecoTEC plus

Deze compacte condensatiegaswandketel heeft een strak design en is eenvoudig te monteren. De ecoTEC plus is voorzien van een modulerende brander die een bereik heeft tussen 20 en 100% van het vermogen van de ketel en condenseert ook voor de warmwaterproductie. Daardoor kan er tot 35% (of zo'n €75) per jaar bespaard worden op de gasfactuur. De primaire brander en premixbrander zijn verder gemaakt van roestvrij staal en staan daarom in voor een lange levensduur en minimaal onderhoud. Bovendien is de ketel gebruiksvriendelijk. De functie 'aquePOWER' staat in voor optimaal comfort van sanitair warm water en de functie 'comfort verzekering' zorgt ervoor dat de ketel ook bij kleine storingen nog blijft verwarmen op 60% van zijn vermogen. Momenteel biedt Vaillant vijf jaar garantie aan bij aankoop van een ecoTEC plus condensatiegaswandketel.

Deel dit artikel:

Onze partners