Van vervallen winkel naar moderne constructie

Atelier Kampot van Bloom Architecture omvat de renovatie van een winkel in verval in het koloniale Kampot, Cambodja. Het pand van 320 m² oppervlakte is omgevormd tot een moderne residentie met een restaurant op de begane grond.

Tijdens het bedenken van het concept van Atelier Kampot stond het behoud van het koloniale karakter van het centrum van de stad Kampot voorop. Zo vond Bloom Architecture toch een manier om het vervallen winkelpand te transformeren in een moderne residentie met een restaurant.

Continuïteit tussen oud en nieuw

Alle aanpassingen zijn subtiel uitgevoerd, zodat ze naadloos aansluiten bij de authentieke elementen. Het doel was om zo continuïteit te creëren tussen oud en nieuw en een tijdloze ervaring te bieden, zonder het verleden te kopiëren. Gerecycled hout uit het oorspronkelijke huis werd hergebruikt om nieuwe meubels en ramen op maat te maken. Dat versterkt het tijdloze gevoel.

Het gebouw huisvest een restaurant op het gelijkvloers en een moderne residentie. Elke kamer wordt natuurlijk geventileerd en verlicht door de grote binnenplaats. Die binnenplaats vormt het centrale element van het interieur en vervaagt de binnen- en buitengrenzen.

Wenteltrap

Een lichte metalen wenteltrap verdeelt de kamers in het huis. Na het beklimmen van de trap komt men bovenaan het huis terecht, het zogenaamde nest. Het nest is een verborgen metalen constructie die zicht biedt op het bergachtige landschap van Kampot.

Deel dit artikel:

Onze partners