Van vloer tot plafond: Tarkett en BAUX zorgen samen voor gezondere interieurs

BAUX en Tarkett introduceren een gezamenlijk kleurenpalet dat een gezond en duurzaam interieur van vloer tot plafond mogelijk maakt. De BAUX Acoustic Wood Wool-tegels voor plafonds en muren absorberen geluid, wat zorgt voor een gefocuste werkplek. Tegelijkertijd vermindert de Tarkett AirMaster® vloertechnologie de hoeveelheid fijnstof in de lucht, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Beide merken hebben nu een uniform kleurenpalet dat varieert van aardse mineralen tot warme bloemen- en rijke bostinten, waardoor ze een visuele eenheid scheppen naast hun indrukwekkende innovatieve kenmerken.

"De samenwerking met BAUX was een logische stap voor Tarkett, gezien onze gemeenschappelijke toewijding aan design, welzijn en duurzaamheid. Deze samenwerking combineert prachtig design met verbeterde akoestiek en luchtkwaliteit, en toont onze echte betrokkenheid bij duurzaamheid.", aldus Thomas Leneveu, vicepresident van de Benelux & Carpet Business Unit EMEA bij Tarkett.

Een visuele synthese van kleur en textuur

De samenwerking riep de hulp in van internationale ontwerpstudio Form Us With Love, wat leidde tot het BAUX x Tarkett kleurenpalet. Dit palet bevat zes kleurstijlen: Midnights, Neutrals, Minerals, Oceanic, Florals en Forests.

"We hopen dat deze kleuren professionele ontwerpers inspireren om creatief te zijn en bieden een veelzijdig palet dat architecturale diversiteit bevordert", vertelt John Löfgren, medeoprichter van Form Us With Love.

Duurzame en gezonde bouwstenen voor interieurs

De producten van BAUX en Tarkett vormen samen een robuuste oplossing voor het verbeteren van zowel de luchtkwaliteit als de akoestiek binnenshuis. Met de AirMaster® tapijttegels van Tarkett kunnen ontwerpers een gezondere omgeving creëren door de luchtkwaliteit te verbeteren—deze technologie vangt fijnstof tot acht keer effectiever op dan gladde vloeren en vier keer beter dan standaardtapijt. De BAUX Acoustic Wood Wool-tegels combineren hout en cement in volledig recyclebare, akoestische tegels die niet alleen geluid dempen, maar ook beschikken over uitstekende isolerende en brandwerende eigenschappen.

"De focus op duurzame en gezondheidsbevorderende materialen markeert een belangrijke verschuiving in hoe we ruimtes ontwerpen", zegt Fredrik Franzon, CEO van BAUX. "Het is essentieel dat onze ontwerpen het milieu, de gezondheid van bewoners en duurzaamheid op de lange termijn ondersteunen."

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Contacteer Tarkett
Onze partners