Vandenbussche-Dejonghe en MSDN architecten bundelen krachten voor WZC Haerlebout

De kustgemeente Middelkerke is een wonzoorgcentrum rijker. Architecten van dienst waren Vandenbussche-Dejonghe en MSDN architecten. Ingenium stond in voor de technische installaties. Het woonzorcentrum bestaat uit drie delen: serviceflats, woonzorgkamers en een verbindingsgedeelte. Eternit leverde vezelcementleien voor de gevels van de woonzorgkamers. 

De technische installaties zijn door Ingenium ontworpen zodat ze de bewoners alle gewenste comfort en gebruiksgemak verschaffen op een duurzame en energiezuinige manier. Ook werden de voorzieningen getroffen voor een latere integratie van een lucht-waterwarmtepomp. 

 

Vormen en materialen

De drie delen van het woonzorgcentrum onderscheiden zich qua vormen en materialen. De serviceflats zijn in een ringvormig volume uit zandkleurige baksteen ondergebracht, dat naar de kleur en de textuur van het vroegere duinlandschap verwijst. De woonzorgkamers bevinden zich in vier korte, naar het toegangsplein en het aangrenzende park gerichte gebouwvleugels. Hun met donkere vezelcementleien beklede gevels verlenen deze eenheid een meer stedelijke uitstraling.

 Beide delen zijn via een balkvormig volume met elkaar verbonden, dat door het samenspel tussen de gordijngevels in glas en de gordijnen met kleurrijke panden een transparante, vrolijke uitstraling krijgt. In dit verbindingsgedeelte bevinden zich woonvertrekken, de polyvalente ruimte en de kantoren. 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners