Vanerum meubilair voor interactieve, integrerende, inspirerende leeromgevingen

In de trend naar een ultramobiele wereld en naar ‘anytime, anywhere learning’ lijken de grenzen tussen leslokalen en recreatieve omgevingen te vervagen en is een nieuwe aanpak van de integrale leeromgeving nodig. Het meubilair van Vanerum komt tegemoet aan die trend van technologisering en modernisering.
In de trend naar een ultramobiele wereld en naar ‘anytime, anywhere learning’ lijken de grenzen tussen leslokalen en recreatieve omgevingen te vervagen en is een nieuwe aanpak van de integrale leeromgeving nodig. Het meubilair van Vanerum komt tegemoet aan die trend van technologisering en modernisering. De bedrijven van Vanerum produceren, distribueren en installeren producten en oplossingen die helpen bij het creëren bij wat Vanerum noemt “i3-omgevingen”. I3 staat voor de synergie tussen interactiviteit, intregratie en inspiratie als resultaat van goed school- of kantoormeubilair, whiteboards en andere interactieve oplossingen, wat resulteert in efficiëntere, stimulerende werk- of leeromgevingen. Vanerum ontwerpt meubilair dat hieraan tegemoetkomt. 
Vanerums meubilair beantwoordt de vraag naar connectiviteit en stroomtoevoer bij computer gebruik in de klas of vergaderzaal, naar privé of gedeelde weergavemogelijkheden, of nog, naar een modulair systeem waarmee eenvoudig verschillende vormen van werkruimten kunnen worden geïntegreerd. 
 

Privé of gedeelde weergavemogelijkheden

Met behulp van de geïntegreerde en uitgesproken VESA-schermstandaard kan men een laptop met een klein scherm aansluiten op het dockingstation van de tafel en werken op een ergonomisch correcte manier. Dankzij de zwenkarm kan men tegelijkertijd werken op de eigen laptop en de content op het scherm delen met anderen. 
Men kan informatie ook delen wanneer alle deelnemers in een werk- of leeromgeving hun laptop op het stroomnet, de VGA en netwerkverbinding aansluiten. Daardoor is iedereen in staat om afwisselend informatie te delen met de groep door het eigen scherm weer te geven op het gedeelde algemene scherm. Indien niet gebruikt kunnen de docks netjes worden teruggeklapt in het tafeloppervlak. Dankzij de speciale constructie blijft de tafel daarbij stevig en stabiel.


Klassieke computertafel met openklapbaar deksel

In klassen kan men bijvoorbeeld kiezen voor een permanente pc achteraan in het lokaal of voor computers in het hele lokaal. In die gevallen kunnen de mogelijkheden van Vanerums klassieke computertafel van pas komen. Dit is een tafel met veel beenruimte, waarvan het deksel open kan om toegang te geven tot ruime kabelgeleiding met een rubberen rand die de kabels niet beschadigt. Dankzij de grote zijopeningen is het eenvoudig om de stroom van tafel naar tafel te verbinden.Dankzij de draaibare invoer blijft het continu mogelijk om apparatuur op de tafel van stroom te voorzien, zonder dat een tafel op een bepaalde plek moet blijven staan. Men kan de ruimte dus snel opnieuw indelen en tegelijkertijd overal stroom en data gebruiken. Met het geschakelde 4-trac stroomsysteem kan men een verbinding maken van tafel naar tafel. Bij de herconfiguratie man men de verbinding vlot ontkoppelen, een nieuwe opstelling maken en opnieuw aansluiten.
De Solifiber bureaustoel wordt ondersteund door een onderstel met vijf wielen. Die biedt dankzij mogelijkheden voor een actieve, passieve en omgekeerde zithouding veel functionaliteit en bewegingsvrijheid.Deel dit artikel:

Onze partners